Instagram Hikayeleri kimileri için popüler, kimileri için işe yaramaz bir özellik olsa da artık herkes için bazı sınırlamalar var. Detaylar haberimizde:

Instagram gönderi sabitleme özelliğini test etmeye başladı

Instagram hikayeleri tüm dünyada çok popüler ve bazı insanlar bu 24 saatlik fotoğraf ve videolar aracılığıyla yaptıklarını paylaşmayı seviyor. Instagram bu eğlenceyi biraz kısıtlıyor gibi görünüyor. İçerik oluşturucular için kötü haber: Instagram, Hikayelere erişimi kısıtlayan yeni bir özelliği test ediyor.

Brezilyalı bir Instagram kullanıcısı olan Phil Ricalle, Instagram’ın artık başkaları tarafından paylaşılan hikayelerde yalnızca üç tanesini gösterdiğini kaydetti. Şu anda, kullanıcılar bir seferde 100 hikaye yükleyebilir. Değişikliğe rağmen bu sayı aynı kalsa da, güncellemeyi alan kullanıcıların hikayelerin geri kalanını görmek için Tümünü Göster’e dokunması gerekiyor. Aksi takdirde, Instagram diğer kişinin hikayelerine gider.

Instagram Hikayeler için devrim niteliğinde değişiklikler yolda

Bu, Instagram Stories’in çalışma biçiminde büyük bir değişiklik. Güncellemeden sonra bu artık mümkün olmayacak çünkü bazı kişilerin hesaptaki tüm hikayeleri aynı anda görmek için ekrana dokunma alışkanlığı var. İçerik oluşturucular için bu, üçüncü hikayeden sonraki gönderilerin daha az görüntülenmesi anlamına geliyor. Aynı zamanda, uygulamada görüntülenecek sınırlı sayıda hikaye, kullanıcıların içerikle ilgilenmiyorlarsa daha fazla kişinin gönderisini hızlı bir şekilde görmelerini sağlayacaktır.

Şu anda, yeni Hikayeler düzeniyle güncellemeyi yalnızca küçük bir kullanıcı grubunun aldığı görülüyor, bu nedenle Instagram’ın bu değişiklikleri tüm kullanıcılara sunmadan önce test etmeye devam etmesi muhtemel. Elbette bu değişiklikler herkes için geçerli olmayabilir. Şimdilik beklemekten başka çaremiz yok.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir