Alessandro Palozi, mobil uygulamaları paylaşmasıyla tanınır. Paluzzi’ye göre popüler sosyal medya platformu Instagram, hikayelere sesli mesaj yoluyla cevap vermenizi sağlayan bir özellik üzerinde çalışıyor.

Dünyada milyarlarca insanın gününün çoğunu geçirdiği sosyal medya platformları hızla yayılıyor. Bu nedenle, bu kanallar sürekli olarak kullanıcı deneyimini geliştirmek için yeni özellikler sunuyor. Popüler bir fotoğraf ve paylaşım uygulaması olan Instagram, kullanıcıların her gün saatlerini geçirdiği uygulamalardan en popüleridir.

Instagram’ın son dönemde platforma birçok yeni özellik getirdiğini ve birçok yeni özellik üzerinde çalıştıklarını sizlerle paylaşıyoruz. Bunlar, 3D reklamlar, uzun zamandır beklenen gönderi zaman çizelgesi ve NFT gibi şeyleri içeriyordu. Meta bağlantılı platformdaki hikayelere yeni özellikler getirmeye başladı ve bu bağlamda ‘hikaye benzeri’ özellikleri tanıttı. Artık hikayeye yeni özellikler ekleyebileceğimiz ortaya çıktı.

Hikayelere sesli yanıt vermek mümkün olabilir

Kullanıcılar tarafından oldukça popüler olan Hikayeleri geliştirmeyi planlayan Instagram, bu konudaki hareketlere bir yenisini eklemeyi planlıyor. Mobil uygulamalar üzerinden yaptığı paylaşımlarla tanınan Alessandro Paluzzi’ye göre dev platform, hikayelere tek ses ile yanıt vermenizi sağlayan bir özellik üzerinde çalışıyor.

Instagram silinen gönderileri geri getirme

324c8d5355c4d1af58772e05ef73b3dee544bfbe

Paluzzi’nin Twitter’da paylaştığı ekran görüntüsüne baktığımızda log yanıtı bölümünde Mesaj Gönder alanının yanında Mesaj Gönder kutusunun önünde mikrofon işareti olduğunu görüyoruz. Bu, Sesli posta yanıtlama özelliğinin buraya tıklayarak kullanılabileceğini gösterir.

Şu anda bu özellikle ilgili resmi bir açıklama yapılmadığını belirtmekte fayda var. Dev platform, bu tür deneyimlerin tüm özelliklerini kullanıcılara sunamayabilir. Ancak zaten mesajlarda bulunan sesli mesajı hikayenin cevap kısmına eklemek, kullanmak isteyenler için hayatı çok daha kolaylaştırabilir denilebilir.

Peki siz Instagram’ın yayınlayacağı iddia edildiği hikayelere sesli yanıt verme özelliği hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce bu özellik uygulamaya işlevsellik kazandırır mı? Görüşlerinizi bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir