Geçen yıl Instagram’da kullanıma sunulan Hassas İçerik Kontrolü özelliği, yakında Keşfet dışındaki kategorilerde de çalışacak. Güncellenen özelliğin önümüzdeki haftalarda tüm kullanıcıların kullanımına sunulması bekleniyor.

Instagram Reels için yeni bir özellik daha geliyor

Yaklaşık bir yıl önce Instagram, tüm kullanıcılarını ilgilendiren yeni bir özelliği kullanıma sundu. “Hassas İçerik Kontrolü” adı verilen bu özellik ile kullanıcı, Platformları Keşfet sayfasında hassas içeriği görüntüleyip görüntülememeyi seçebilir. Şimdiye kadar yalnızca Keşfet kısmında çalışan özelliğin kapsamı genişletildi.

Instagram, yaptığı son duyuruda Hassas İçerik Kontrolü’nün artık Keşfet bölümünde değil, uygulamanın tamamında çalışacağını duyurdu. Bu, kullanıcıların Keşfet’in yanı sıra Reels, hashtag’ler, “izleyebileceğiniz hesaplar” ve akışta görüntülenen önerilen özellikler gibi hassas içerikle karşılaşmamayı seçmelerine olanak tanıması anlamına geliyor.
iOS için Instagram indir
Android için Instagram indir

Bu özellik birkaç hafta içinde tüm kullanıcılara sunulacak

Instagram’a göre, Hassas İçerik Kontrolü önümüzdeki haftalarda kademeli olarak kullanıcılara sunulacak. Kullanıcıların hassas içeriği sınırlamak için üç seçeneği vardır. “İzin ver” ile görünür hassas içerik, “Kısıtlı” ile bu içeriğin kısmı görünür olacak ve “Kısıtla” ile tüm içerik gizlenecektir. Bu özellik için ‘İzin Ver’ seçeneğini etkinleştirmek isteyen kullanıcıların 18 yaşından küçük olması gerekmektedir.

18 yaşın altındaki kullanıcılar bu özelliğe erişemeyecek ve hassas içerikler Instagram’da otomatik olarak engellenecektir. Instagram, sorunun hassas içeriğini şu şekilde tanımlıyor:

“Hassas içerikleri temelde kurallarımızı ihlâl etmeyen ama bazı insanlar için sinir bozucu, üzücü olan içerikler olarak düşünebilirsiniz. Müstehcen veya şiddet içeren gönderiler bunun örneğidir.”

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir