Günümüzün en popüler Instagram uygulama algoritmalarını hep merak etmişimdir. Peki Instagram hikaye görüntüleme sıralaması nasıl çalışıyor?

Instagram Hikayeleri için yeni özellik geliyor

Şu sıralar oldukça popüler olan ve her yaştan insan tarafından kullanılan Instagram uygulaması, algoritması sayesinde çoğu zaman mükemmel hale geliyor. Özellikle Instagram hikayelerinin yayınlanma sırası ile ilgili efsaneler kulaktan kulağa yayıldı. Herkesin merak ettiği hikayelerin izlenme sırasının nasıl olduğunu sizler için araştırdık. Peki Instagram nasıl çalışır? Detaylar yazımızda:

iOS Instagram indirmek için
Android Instagram indirmek için

Instagram Hikaye görüntüleme sırası nasıl çalışır?

2016 yılında Hikayeler özelliğini hayatımıza taşıyan Instagram uygulaması, o günden bu yana pek çok güncellemeyi beraberinde getirdi. Hikâye anlatma algoritmalarının pek çok hikayesini içeren bu duruma yönelik araştırmalar her geçen gün artıyor. Bazen bazı kullanıcılar günün zirvesindeyken, her gün etkileşimde bulunduğunuz kişiler en altta olabilir. Bu gibi durumlarda, kullanıcıların en çok merak ettiği konulardan birisidir.

Instagram Hikayesi özelliği, paylaşıldıktan 24 saat sonra kaybolan fotoğrafları ifade eder. Dilerseniz hikayelerinizi profilinizdeki “Öne Çıkanlar” kısmına ekleyerek takipçilerinizle uzun süre paylaşabilirsiniz.

Instagram hikaye özelliği kullanıma sunulduğunda, hikayenizi görüntüleyenlerin isimleri 24 saatten fazla görünür durumdaydı. Fakat birkaç yıl önce çıkan bir güncelleme ile bu özellik kaldırıldı ve sadece belirli bir süre boyunca hikayenizi kimlerin görüntülediğini görebiliyorsunuz.

Ancak bu noktada Instagram’da izlenme sırasını hangi algoritmanın belirlediği tartışmaya açık. Birçok kullanıcı bu sıralamaların nasıl oluştuğunu anlamak için uzun süre test yapmış ve sıralamaların rastgele olduğu sonucuna varmıştır.

Instagram ise henüz bu konuda resmi bir açıklama yapmış değil. Ancak yapılan bazı testlerin ardından yayımlanan bilgilerden sonra birçok kullanıcı, hikaye görünümlerinin sırasının profili en çok ziyaret eden kullanıcılara göre listelendiğine inanıyordu ancak Instagram, durumun böyle olmadığını savunuyor. Fakat şirketin hikaye izlenme algoritması hakkında net bir açıklama yapmaması bu konudaki soru işaretlerinin hala devam etmesine neden oluyor.

Instagram’ı hakkında detaylı araştırmalar yapan Julian Guttmann, algoritmanın nasıl çalıştığına dair bazı bilgiler yayımladı. Gutman konu hakkında şu açıklamayı yayımladı:

Cevap şu; listenin başında sıralanan kişiler profilinizi en çok stalklayan kişiler değil. Bu tamamen sizin etkinliğinize ve size en yakın insanlara bağlı olarak çalışan bir algoritma’

Bu açıklamaya göre; Tek bir resmi beğenmeseniz bile, listenin en üstüne bir profil kullanıcısını yerleştirmeniz yeterlidir. Algoritma ayrıca; Beğenilere, yorumlara, doğrudan mesajlara, uygulama içindeki diğer etkileşimlere ve alışkanlıklara göre sıralıyor ve bu sayede program size en çok izlemek istediğiniz içerikleri gösteriyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir