Meta çatısı altında yer alan en önemli şirketlerden biri olan Instagram, bugün TikTok özelinde gerçekleştirilen bir ana akış testi ile de ses getirmeyi başardı. Instagram, son dönemler içerisinde yeni nesli elinden kaçırmaya başladığı için odağını TikTok’a doğru kaydırmaya başladı. 

Her geçen gün daha fazla TikTok platformuna daha fazla benzemeye başlayan platform, şu an belirli bir kesim üzerinde tam ekran içerik testi yapıyor. Bu testte yer alan kişiler, şu an ana akış sayfası üzerindeki videoları tam ekran şeklinde görüntüleyebiliyor. Videolar teste dahil olmayan kişiler tarafından da tam ekran şeklinde görüntülenebilir. Ancak bunun için videonun üzerine bir kez daha basılması gerekiyor. Firmanın yeni testinde ise süreç otomatik olarak tam ekran şeklinde kullanıcıların karşısına çıkıyor. Yakın zaman içerisinde herkes için sunulması beklenen bu yeni özellik dışında firma fotoğrafları da geride bırakmadıklarını aktarıyor. Bu pek de inandırıcı değil ancak Mark Zuckerberg fotoğraflar için de tam ekran çalışmalarının da yakın zamanda geleceğini belirtiyor.   

Instagram platformu için geçtiğimiz günler içerisinde de kişisel profiller için bir adım atılmıştı. Belirli profillere Türkiye öncelikle olmak üzere pek çok pazarda “Profilinin başına tuttur” özelliği gelmeye başladı. Söz konusu bu özellik sayesinde daha önce de aktarıldığı üzere içerikleri direk olarak profil ızgarasının en üstüne sabitlemek mümkün olacak. Böylelikle öne çıkarılmak istenen içerikler kişisel profillerin en üstünde sabit olarak kalabilecek, yeni paylaşımların ardından seçilen içerikler ise geri plana düşmeye başlamayacak. Sabitlenen içeriği kaldırılması ise sabitlemenin yapıldığı yerden kolaylıkla yerine geri getirebilecek. Bunu yapmak için ise sağ üst köşede yer alan “…” menüsüne girmek yeterli olacak. Instagram bu özellik ile birden fazla içeriğin profilin üst kısmına sabitlenmesine imkan tanıyor. 

İnternetten para kazananlar için vergi indirimi


Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir