Sosyal medya platformu Instagram, hashtag sayfasında bazı önemli değişiklikler yaptı. Yeni güncellemeyle birlikte en yeni paylaşımlara erişelemeyecek.

Instagram, bir konuyla ilgili gönderileri tek bir yerde görmenizi sağlayan “hashtag sayfası”nı değiştirme kararı aldı. Yeni güncellemenin ardından sınırlı sayıda kullanıcıyla test edilmeye başlandı. Önümüzdeki günlerde Hashtag bölümündeki son sekme uygulamadan kaldırılacaktır.

Adından da anlaşılacağı gibi, bu sekme hashtag ile yapılan en son gönderileri içeriyordu. Yeni tasarım artık yalnızca Ana ve Makara sekmelerine sahip olacak, kullanıcılar popüler gönderileri ve Makara videolarını hashtag’lerle görebilecek. Şirket, değişikliğin nedenini sosyal medyada platformunun evrilişinden kaynaklı olduğunu açıkladı.

Instagram yeni bir hashtag sayfası duyurdu

1 1627856622 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 3

Instagram Comms Twitter hesabında yayınlanan bir gönderide, değişikliğin hashtag’in insanlar için önemini artırma hedeflerinin bir parçası olduğunu doğruladılar.

Instagram’da güvenlik kodu nasıl kaldırılır?

Başka bir tweet’te şirket, yeni hashtag sayfasının bir ekran görüntüsünü paylaşarak şu açıklamayı yaptı;

 “Bunun, insanların hashtag’lerde daha ilginç ve alakalı içeriklerle bağlantı kurmasına yardımcı olup olmadığını ve aynı zamanda onları güncel içeriklerle karşı karşıya bırakıp bırakmadığını görmek istiyoruz”

Instagram’ın Keşfet bölümünde başında # sembolü olan konuları (örnek: #shiftdeletenet) arayarak hashtag sayfalarına ulaşabilirsiniz. Takip etmeseniz bile bu hashtag ile hesapları herkese açık olan kullanıcıların yaptığı paylaşımları görebilirsiniz.

Instagram, 2018 yılında hashtag izleme özelliğini kullanıma sundu. İlk başta bu sayfada sadece görseller ve videolar görüntülenebiliyordu, ancak daha sonra Makaralar kısa formatta video gönderileri yayınlanmaya başladı. Hashtag’ler şu anda Instagram’a yüklediğiniz içerik hakkında bilgi almanın en önemli yollarından biridir.

Instagram son dönemlerde uygulama deneyimini arttırma adına pek çok yeni özellik yayımlıyor. Peki siz şirketin bu yeni hamlesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce hastag sayfasındaki yenilik işlevsel bir özellik getirecek mi?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir