Günden güne artan bir kullanıcı kitlesine sahip olan Instagram güvenlik önlemlerini arttırmak için “Uçtan Uca Şifreleme” özelliği üzerine testlere başladı.

Instagram keşfet sekmesinde reklam gösterecek

Sosyal medya devi Instagram güvenlik alanında kullanıcıların yüzünü güldürecek bir özellik üzerinde çalışmaya başladı. Geçtiğimiz senelerde sık sık veri ihlalleriyle gündeme gelen platform olası aksaklıklar için önlemleri sıkı tutmaya karar verdi. Aylık 1 milyar kullanıcıya sahip olan Instagram dünyanın en popüler altıncı sosyal medya uygulaması olmayı başarmış durumda. Kullanıcı sayısı arttıkça yeni özellikler üzerinde çalışmalara başlayan şirket “Uçtan Uca Şifreleme” özelliği için testlere başladı.

Bir Twitter kullanıcısı tarafından paylaşılan görsellere göre Instagram “Sohbet Ayarları” bölümünde “Uçtan Uca Şifreleme” özelliğinin yer aldığı görülüyor. WhatsApp gibi popüler mesajlaşma uygulamalarında da olan bu özellik veri gizliliği açısından oldukça önemli. Bu sistemin kullanıldığı uygulamalarda mesajlaşmaları üçüncü şahıslar okuyamıyor.

Instagram, kullanıcılara güvenli mesajlaşma deneyimi sunacak

Sosyal medya uygulamalarıyla ilgili isabetli sızıntılarıyla bilinen @hammodoh1 isimli Twitter kullanıcısı Instagram’ın “Uçtan Uca Şifreleme” özelliği üzerinde çalıştığını gösteren bir fotoğraf yayımladı. Ancak bu özelliğin ne zaman kullanıcılara sunulacağı hakkında henüz herhangi bir açıklama yapmadı.

instagram guvenlik ozelliklerini guclenidiyor

Hatırlarsanız sosyal medya devi yakın bir zamanda DM kutusunun arayüzünü yeniledi. Buna ek olarak “Yayın Sohbetleri” isimli bir özellik üzerinde çalışmaya başlamıştı. Kullanıcıların sesli konuşmayla canlı yayın açmalarına izin verecek bu özellik Clubhouse benzeri bir sisteme sahip olacak gibi görünüyor.

iOS için Instagram indir

Android için Instagram indir

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir