Instagram yeni bir gizlilik özelliğini duyurdu. Bu noktada “güvenlik kontrolleri” adı verilen yeni bir özelliğin yolda olduğunu duyurdu.

Instagram, kullanıcıların uygulamadaki etkinliklerini görüntülemelerine ve yönetmelerine olanak tanıyan yeni bir sekme tanıttı. Bu bölüme “Etkinliğiniz” adı verilir. Şirket, geçen yılın sonunda işlevselliğini test etmeye başladı. Artık tüm dünyadaki kullanıcılara aktarılıyor.

Yeni bölümde ayrıca içeriği toplu olarak silebilir ve kullanıcılarla etkileşim kurabilirsiniz. Buna gönderiler, hikayeler, makaralar, yorumlar, beğeniler, hikaye tepkileri ve daha fazlası dahildir. Kullanıcılar ayrıca içeriği ve etkileşimleri tarihe göre sıralayabilir ve filtreleyebilir.

Instagram bir “güvenlik kontrolü” özelliği getiriyor

Instagram, “güvenlik kontrolü” adlı bir özelliği dünya çapında kullanıma sunuyor. Şirket, hesapları saldırıya uğramış olabilecek kişiler için geçen yaz özellikleri test etmeye başladı. Güvenlik kontrolleri, hesabınızı korumak için atmanız gereken adımlar konusunda size rehberlik edecektir. Bu noktada, giriş etkinliğinizi gözden geçirebilir, profil bilgilerinizi gözden geçirebilir ve telefon numaranız ve e-posta adresiniz gibi hesap kurtarma bilgilerinizi güncelleyebilirsiniz.

Facebook hikayeleri aynı zamanda Instagram’da nasıl paylaşılır?

Şirket, kullanıcıların hesaplarına yeniden erişim sağlamak için arkadaşlarından kimliklerini doğrulamalarını nasıl istediklerini test ettiğini duyurdu. Bu özellik, önce hesabınıza erişmek için kullandığınız eski şifreyi girerek çalışır. Ardından, Instagram’da kimliğinizi doğrulayabilecek iki arkadaş seçmeniz gerekiyor. Bir yardım talebi gönderirken, kullanıcı 24 saat içinde yanıt vermelidir. Her iki arkadaşınız da 24 saat içinde kimliğinizi doğrularsa yeni bir şifre oluşturabilirsiniz.

Instagram’ın yeni gizlilik özellikleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi bizimle yorumlar kısmında paylaşmayı unutmayın!

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir