Instagram’da daha önce engellediğiniz bir kullanıcının engelini açmak ister misiniz? Instagram engeli açmayla ilgili ayrıntılar bu kılavuzda.

Instagram ‘Hassas içerik denetimi’ özelliğini yayımladı

Instagram, kullanım kolaylığı ve birçok özelliği sayesinde bugün dünyanın en gelişmiş sosyal medya platformlarından biridir. Bu kanalda sizi taciz eden kullanıcıları engelleyebilir ve isterseniz engelini kaldırabilirsiniz. Peki Instagram engelini nasıl kaldırırsınız? Bu kılavuzda size Instagram engelini açmak için gerekli adımları anlatacağız.

Instagram’da engellediğiniz kullanıcıların listesine erişerek istediğiniz kişilerin engelini kolayca kaldırabilirsiniz. Bunu cep telefonunuzda veya bilgisayarınızda bir tarayıcı aracılığıyla yapabilirsiniz. Bunu yapmanın birçok farklı yolu vardır.

iOS için Instagram indir
Android için Instagram indir

Instagram’ın Ayarlar’daki engellemesini nasıl kaldırabilirsiniz?

  • Instagram uygulamasını açın.
  • Kendi profil sayfanıza gidin.
  • Sağ üstteki üç satırlı ayar seçeneğini tıklayın.
  • Gizlilik seçeneğini tıklayın.
  • Engellenen Hesaplar’ı tıklayın. Engellenen kullanıcıların bir listesi görüntülenir.
  • Kullanıcı adının yanındaki Engeli Aç düğmesini tıklayın.

Bunu yapmak için önce telefonunuzda Instagram uygulamasını açın ve sağ alttaki profil simgesine dokunun. Açılan profil sayfasında sağ üstteki üç çizgiye tıklayın. Görüntülenen seçeneklerden Ayarlar’ı seçin ve ardından açılan sayfada Gizlilik’e tıklayın. Buradan, sayfanın altındaki Engellenen Hesaplar’ı tıklayın. Engellediğiniz kullanıcıların listesini burada bulabilirsiniz. Engelini kaldırmak istediğiniz kullanıcının yanındaki Engeli Aç düğmesini tıklamanız yeterlidir.

Profil sayfasından Instagram engelini kaldırın

  • Instagram uygulamasını açın.
  • Yukarıda üç nokta simgesine tıklayın. En üstteki arama çubuğunu tıklayın.
  • Engelini kaldırmak istediğiniz kullanıcı adını bulun.
  • Engellemek istediğiniz kullanıcının profil sayfasını açın.
  • Engeli Aç düğmesini tıklayın.

Bunu yapmak için Instagram’ı açın ve ekranın alt kısmındaki büyüteç simgesine dokunarak İnceleme sayfasına gidin. Engelini kaldırmak istediğiniz kişinin kullanıcı adını en üstteki arama kutusuna girin ve arayın. Kullanıcının profil sayfasını açıp sağ tarafta yer alan üç nokta simgesine dokunduğunuzda Engeli Aç düğmesi görünür. Bu düğmeye tıklayın. Bu, kullanıcının kilidini açma işlemini tamamlar.

Karşı taraf tarafından engellendiyseniz, bir profil sayfasının kilidini açmak çalışmayabilir. Çünkü profili aramada görünmüyor. Ayrıca engellediğiniz kişiyi bilgilendirmek için sohbet ekranından engellemeyi kaldırabilirsiniz. Bunu yapmak için engellediğiniz kullanıcının sohbet ekranına gidin ve yukarıdaki kullanıcı adına dokunun. Oradan açmak için sayfanın altındaki Engeli Aç’ı tıklamanız yeterlidir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir