Instagram DM ve Messenger arasındaki entegrasyon büyüyor. Grup sohbetleri artık birlikte yapılabilir. Facebook, günden güne sahip olduğu uygulamaları birbiriyle entegre ediyor. Bu kapsamda geçtiğimiz yıl Instagram, DM ve Messenger uygulamalarını birleştirdi. Kullanıcılar, Instagram üzerinden Facebook’ta arkadaşlarıyla mesajlaşabilir, ayrıca Instagram’da arkadaşlarıyla Messenger üzerinden iletişim kurabilir. Buna ek olarak Messenger’dan alışık olduğumuz kaybolma modu ve mesaj kontrolleri gibi özellikler de artık Instagram’da kullanılabiliyor.

Instagram’a yeni engelleme seçenekleri geldi

Şirket, iki uygulama arasındaki entegrasyonu bir adım öteye taşıdı. Facebook ve Instagram kişileri Messenger gruplarına ekleyebileceğiniz ‘uygulamalar arası grup sohbetleri’ özelliğini kullanıma sundu. Instagram ve Messenger arasındaki çapraz iletişim şimdiye kadar sadece bireysel sohbetleri desteklerken, bugünden sonra grup sohbetlerine de izin verecek. Bu da Messenger’da oluşturacağınız bir gruba hem Instagram hem de Facebook arkadaşlarınızı ekleyebileceğiniz anlamına geliyor. Bu sayede tek bir yerden toplu olarak iletişim kurma imkanına sahip olacaksınız. Ayrıca gruplara “Yazılıyor…” bilgisi eklendi, o anda mesaj yazan kişileri görebiliyorsunuz. Facebook, Messenger’daki mesaj kontrollerinde herhangi bir değişiklik olmayacağını duyurdu. Her zaman olduğu gibi, kullanıcılar gelen mesaj ve arama isteklerini kabul etme veya reddetme fırsatına sahip olacaklar. Öte yandan şirket, geçtiğimiz yıl lansmanını yaptığı uygulamalar arası çapraz iletişim deneyimini 70’den fazla kişinin kullandığı bilgisini paylaştı. Instagram’a

‘Birlikte İzle’ özelliği geliyor

Facebook, kullanıcıların birlikte video izlemesini sağlayan Watch Together’ı Instagram’a getirdi. Görüntülü sohbet başlatarak kullanabileceğiniz özellik sayesinde Instagram’daki gönderileri arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz. B bunlara ek olarak Messenger’a yepyeni sohbet temaları eklendiğini de belirtelim. Uygulamayı mağazadan güncelleyerek özellikleri deneyimleyebilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir