Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından Instagram, engelleme seçeneklerini geliştirerek kullanıcıların beğenisine sunuyor. Bu yeni özellikle, engellenen bir kişinin, gelecekte açmış olduğu tüm hesaplar engellenmiş olacak. 

Dünyanın en popüler fotoğraf ve video paylaşım platformlarından Instagram, platformdaki güvenlik önlemlerini artırmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günler içerisinde paylaşılan haberlerde, Instagram platformunda DM kurallarını ihlal eden hesapların, artık bir süre mesaj göndermesinin yasaklanacağından ve söz konusu ihlalin devam etmesi halinde  hesapların kalıcı bir şekilde silineceğinden söz edildi. 

Instagram yeni engelleme özelliği

Popüler platform Instagram, gelecekte platforma eklenecek olan güvenlik önlemlerine bir yenisini daha getirdi. Şirket bu yeni güncelleme ile beraber engellenen bir kullanıcının gelecekte oluşturacağı hesapların da engellenmesini sağlayacak. Kısaca belirtmek gerekirse, Instagram üzerinden bir hesap engellendiğinde, o kullanıcının yeni oluşturacağı tüm hesapları da engellemiş olacaksınız. Bu yeni sistem engel yedikten sonra yeni bir hesap oluşturarak, yeniden kullanıcılara ulaşan kişilerin planlarını da bozacak gibi gözüküyor. 

Bu noktada ise Instagram’ın engellenen kullanıcılarının yeni hesaplarını nasıl takip edeceği ile ilgili olarak herhangi bir bilgi şu an için yoktur. Fakat şirket Facebook ve WhatsApp üzerinden aldığı verilerle bu konuya bir çözüm getirebilir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir