Geçen haftanın başlangıcı kesinlikle çok hareketliydi, çünkü tam öğleden sonra Facebook, WhatsApp ve Instagram hizmetlerinde neredeyse 6 saatlik tarihi bir kesinti yaşadı.

Instagram’da arama geçmişi otomatik olarak siliniyor mu?

Sosyal medya uygulamaları çöktüğünde, tipik olarak uygulamaya giremiyorsunuz veya giriyorsunuz ve kullanıcı arayüzü açılıyor, ancak bir şey gönderemiyor, bir şey yükleyemiyorsunuz. Çevrimiçi hizmet veren uygulamalarda sorunlar genelde uygulamaların doğrudan çalışmaması şeklinde karşımıza çıkıyor. Dünya genelinde yaşanan bu sorun Facebook çatısı altında faaliyetlerini yürüten Instagram’ı harekete geçirdi.

Instagram hizmeti kapalıysa sizi bilgilendirecek


Şirket dün resmi blogunda yayımladığı bir yazıda, Instagram’da, IG hizmeti bir kesinti veya teknik bir sorunla karşılaştığında ve elbette çözüldüğünde de etkinlik akışınızda sizi bilgilendirecek yeni bir işlevi test ettiğini açıkladı. Instagram’ın konuyla ilgili açıklaması şu şekilde “Her kesinti olduğunda bildirim göndermeyeceğiz, ancak insanların kafasının karıştığını ve cevap aradığını gördüğümüzde, bunun gibi bir şeyin açıklığa kavuşturulmasına yardımcı olup olmayacağını belirleyeceğiz.”

Test süreci Amerika Birleşik Devletleri’nde başlayacak ve önümüzdeki birkaç ay sürecek. Ancak şirket özelliğin beta sürümünün dünya genelinde ne zaman yayımlanacağına dair bir açıklama yapmadı. Test sürecinin birkaç ay olacağını düşünürsek bu özelliğin önümüzdeki senenin ortalarında Türkiye’de de beta kullanıcılarına sunulmasının mümkün olduğunu söyleyebiliriz.

Sık sık güncelleme yapan şirket bu özellikle kullanıcıların sorunun hesaplarından kaynaklandığına dair korkularını gidermek istiyor. Çünkü genelde bu tip sorunlar ilk etapta bir panik tetikliyor. Şirketin üzerinde çalıştığı özellik işlevsel olsa da beta testlerinin sadece Amerika’da başlamasının bir hayal kırıklığı olduğunu da söyeleyebiliriz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir