Dünya genelinde en çok kullanıcı sayısına sahip sosyal medya platformlarından biri olan Instagram, farklı özellikler sunmaya ve yenilerini test etmeye devam ediyor. Instagram, TikTok ile rekabet etmek için doğan ve kullanılan yeni Reels özelliklerini geliştirmeye devam ediyor.

Instagram için takipçi satın almak güvenli mi?

Son dönemlerde Reels için pek çok yeni özellik duyuran platform geçtiğimiz gün açıklanan özelliklere bir yenisi daha ekledi. Reels ilk kullanıma sunulduğu günden bu yana epey gelişti. Örneğin, şirket artık herkesin Reels videolarını paylaşmasına izin veriyor. Instagram’da oluşturulan Reels videoları daha sonra tek bir tıklama ile bağlantılı Facebook hesaplarına gönderilebilir. Hal böyle olunca da içeriği olabildiğince çok kişinin erişimine açmayı hedefleyen şirket, diğer popüler trendleri de platforma dahil etmek istiyor. Bu yönde atılan son adım, BeReal’in özelliği oldu.

Instagram özellik kopyalamaya devam ediyor

Bilmeyenler için son zamanlarda popülerlik kazanan BeReal, arkadaşlarınızla aynı anda fotoğraf paylaşmaya odaklanan bir Android/iOS uygulamasıdır. Kişilere bildirimde bulunan ve iki dakika içerisinde fotoğraf çekmelerini isteyen uygulama, aynı anda kişileri görüntüleyerek görsel olarak çekici bir sosyal ağ oluşturuyor. Şirket, uygulamasının özünü şu şekilde açıklıyor: “BeReal, herkesin her gün farklı zamanlarda iki dakika boyunca fotoğraf çekip paylaşabileceği konusunda bilgilendiriliyor.”

iOS için Instagram indir

Android için Instagram indir

İşte Instagram bu altyapıyı doğrudan alıp “IG Candid Challenges” da aktif olarak test etmeye başladı. Şirket ilerleyen zamanlarda bu özelliği Reels videoları için aktif hale getirecek. BeReal’den alınan bu özelliğin ne zaman kullanıma sunulacağı ise henüz kesinleşmedi. Instagram elbette başka yenilikleri de beraberinde getiriyor. Alessandro Paluzzi, uygulamanın beta sürümünü araştırırken geçtiğimiz günlerde başka bir özelliğe rastladığını Twitter hesabından duyurdu. Bu kapsamda ilk olarak şirketin Cyberpunk2077 için özel bir sohbet teması geliştirdiği ortaya çıkmıştı. Ayrıca, şirketin “herkese açık koleksiyonlar” özelliği üzerinde çalıştığı nıda geçtiğimiz gün sizlere

Bu özellikle birlikte belirli içerikler koleksiyonlarda toplanacak ve toplu olarak anında paylaşılacaktır. Paluzzi ayrıca “Quite Mod”undan da söz ediyor. Bu mod etkinleştirildiğinde, uygulama geceleri bildirimleri otomatik olarak kapatacaktır. Bu isteğe bağlı özellik, bildirimlerin engellenmesi nedeniyle uykunun kesilmesini önleyecek. Bu sistemde kapatılan mesajlar büyük ihtimalle sabah size gönderilecektir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir