Instagram, Thread ve IGTV’den sonra en popüler iki hizmet uygulama mağazalarından kaldırıldı.

Instagram, platformdan bağımsız uygulamaları tek tek kaldırmaya devam ediyor. Direct ile çalışmayı bırakan şirket, 2021 yılı sonunda yayınları ve Mart ayı başlarında IGTV uygulamalarını kullanmayı bıraktı. Şimdi iki uygulamanın daha zamanı: Boomerang ve Hyperlapse.

Platform ayrıca, kısa videoların tekrarlanarak uzun bir video döngüsü oluşturmasına olanak sağlayan Boomerang ve kullanıcıların hızlandırılmış ve hızlandırılmış videolar üretmesine olanak tanıyan Hyperlapse’ı ayırmaya karar verdi.

Instagram, Boomerang ve Hyperlapse’e veda etti

Başlangıçta kapalı olan doğrudan mesajlaşma uygulamasının yerini 2019’da çıkan Thread’e bıraksa da bu durum 2021’in sonuna kadar devam etti. Şirket daha sonra pandemi sırasında patlayan Makaraların videosunu kesintiye uğratmamak için IGTV’yi ertelemeye karar verdi.

Bu adımların ardından Instagram, uygulamaları mağazadan kaldırarak 2014 yılında piyasaya sürülen Hyperlapse ve 2015 yılında piyasaya çıkan Boomerang için de aynısını yaptı. Apptopia tarafından TechCrunch’a sağlanan bir rapora göre, bu iki uygulama aslında IGTV’nin 1 Mart’ta mağazadan kaldırdı.

Instagram Reels’e Reels ile yanıt verme özelliği geldi

Apptopia verileri, Boomerang’ın kaldırılmadan önce 23 milyon aktif kullanıcıya ve 301 milyon indirmeye sahip olduğunu gösteriyor. Ayrıca, kaldırıldığı gün olan 1 Mart’ta uygulama toplam 26.000 ek indirme kaydetti. Boomerang, Android ve iOS mağazalarında bulunurken, Hyperlapse yalnızca iOS pazarlarında mevcuttu.

Instagram’ın konuyla ilgili yorum yapmaması nedeniyle uygulamanın askıya alındığını anlamam biraz zaman aldı. Matt Navarra ve iki Twitter kullanıcısı da dahil olmak üzere birkaç kişi uygulamaların kaldırılması hakkında tweet attığında daha geniş bir kitle fark etti.

Instagram ana sayfa akışı değişti, ana sayfa keşfet gibi oldu

Şirket, uygulama raflarıyla ilgili herhangi bir açıklama yapmasa da Apptopia ve mağaza aramasının paylaştığı veriler bunu doğruluyor. Boomerang ve HyperLaps, App Store’lardan kaldırılmış olsa da, Fotoğraf Kolajlı Instagram düzeni hala kullanılabilir durumda.

Boomerang ve Hyperlapse uygulamalarının mağazalardan kaldırılması hakkında ne düşünüyorsunuz? Bu uygulamalardan, dizilerden veya IGTV uygulamalarından herhangi birini kullandınız mı? Fikir ve görüşlerinizi yorumlarda bizimle paylaşmayı unutmayın.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir