Sosyal medya dünyasının başarılı isimlerinden Instagram’ın ana sayfa akışı yenileniyor. 

Instagram platformunun ana sayfa akışı tamamen yenileniyor. Görüntü temelli olan sosyal medya platformunun akışına iki seçenek daha eklenecek. Kullanıcılar, söz konusu bu seçeneklerden birini seçerek gönderilerini dilediği gibi sıralayabilecekler. Yeni seçenekler ile ilgili bir video aktarıldı. 

Instagram ana sayfa akışı yeni bir görünüme kavuşuyor

Dünya genelinde oldukça önemli düzeyde popülerlik elde eden görüntü tabanlı sosyal medya platformu Instagram, her geçen gün yeni özellikler ile platformu geliştirmek adına çalışmalarına hızla devam ediyor. Şirket, yeni özellikleri platforma kazandırarak kullanıcı deneyimini en üst seviyeye çıkarmak konusunda hızla ilerleme kat ediyor. Instagram CEO’su Adam Mosseri, oldukça uzun bir zamandır beklenen bu özellikle ilgili olarak çeşitli bilgiler paylaştı. Mosseri, resmi Twitter hesabı üzerinden paylaşımda, popüler olarak sosyal medya platformunun akışına iki yeni seçenek daha ekleyeceğini duyurdu. 

12 2

Görüntü tabanlı olarak sosyal platformunun ana sayfası üzerinde bulunan gönderiler, Instagram’ın algoritması üzerine dayanıyor. Bu sebepten dolayı yeni bir paylaşımda bulunan kullanıcıların gönderileri ilk sırada gözükmüyor. Platformun yeni seçeneği bu sorunu tamamen ortadan kaldıracak. Popüler sosyal medya hizmetinin ana sayfası üzerine “Favoriler” ve “Takip edilenler” şeklinde iki farklı seçenek daha eklenecek. Favoriler seçeneği sadece kullanıcıların seçmiş oldukları hesapların paylaşımlarını gösterecek. Bu sayede kullanıcılar, görmek istemedikleri ancak takip etmek zorunda oldukları kişilerin paylaşımlarını ana sayfaları üzerinden görüntülemek zorunda kalmayacak. 

Apple ve Google’a usulsüz anlaşma gerekçesiyle dava açıldı

Takip edilenler seçeneğinde ise kullanıcıların takip ettiği hesapların paylaşımları sırasıyla dizilecek. Kullanıcılar bu sayede yeni yapılan paylaşımları görebilecekler. Kullanıcılar, halihazırda bulunan Instagram algoritmasına dayalı olarak akış sıralamasını kullanmaya da devam edebilecekler. Bu seçenekler, kullanıcıların tercihlerine kalmayacak. Konuyla ilgili olarak yeni seçenekler şu an için test aşamasındadır. Bu seçenekler, test sürecini sorunsuz bir şekilde tamamlamalarının ardından tüm kullanıcıların kullanımına açılacaktır. Instagram için hazırlanan bu yeni seçeneklerin ne zaman herkes için kullanıma sunulacağına dair herhangi bir bilgi bulunmuyor. 

Görüntü temelli kurulan bu sosyal medya platformunda 2016 yılına kadar kronolojik sıralama özelliği bulunuyordu. Ancak alınan yeni karar ile beraber yapay zeka tabanlı olan bu algoritma kullanılmaya başlandı. Instagram, bu sayede daha da kişiselleştirilmiş bir deneyim sunmaya başladı ancak bu pek çok kullanıcı tarafından da beğenilmedi. Instagram platformunun kullanıcılarının 2016 yılında kullanıma sunulan bu yeni akış sıralama sistemini beğenmemesinin en büyük nedeni ise gönderilerin zaman göre sıralanmamasıdır. Bu durum için artık bir değişiklik geliyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir