Bir sabah uyandığımda Instagram’ın açılmadığını fark ettiğimde kendime “Instagram neden açılmıyor?” diye soruyor olabilirsiniz. Tabii bu noktada kimse sormuyorsa ilk akla gelen Google araması yapmak oluyor. Instagram bu sabah açılmayacağını veya Instagram açılmayacağını söylemeden önce güncelleme amacıyla şirket tarafından bazı değişiklikler yapılmış olabilir, bu noktada cihaz Instagram’ı çalıştıramayabilir. Peki Instagram açılmama sorunu nasıl çözülür?

Instagram açılmama sorunu nasıl çözülür?

Bir süre bekledikten sonra sorun her zamanki gibi çözülecektir ancak emin olun Instagram kullanmadan birkaç saat beklemeniz ya da bazı yöntemleri denemeniz gerekebilir. Bazı durumlarda Instagram’ın çalışmamasıyla ilgili bir sorun olabilir. Yani arkadaşlarınızdan biri aynı marka veya aynı telefon modeli ile Instagram kullanıyorsa ve siz sorun yaşıyorsanız, sorunu çözmek için size birkaç yöntem önereceğiz.

Ancak mobil internetten farklı olarak WiFi üzerinden erişilebilen sabit bir internetiniz varsa, bu noktada sorun olmadığının da altını çizelim.

Instagram önbelleğini temizleme

Bu yöntemi hem Android hem de iOS’ta deneyebilirsiniz. Instagram önbelleğini temizlemek bazı sorunları düzeltir ve uygulamayı yeniden açmanıza izin verebilir. Android’de Instagram uygulama verilerini ve önbelleğini temizlemeniz yeterlidir. Ancak, iOS’ta uygulamayı kaldırmanız ve yeniden yüklemeniz gerekir. Uygulamayı iPhone depolama alanınızdan kaldırırsanız aynı yolu izleyebilirsiniz.

Bunu yapmak için Ayarlar> Genel> Depolama bölümüne gidin. Açılan listesinde Instagram’ı bulun ve uygulamayı kaldırın. Bundan sonra yapmanız gereken tek şey App Store’a gitmek ve Instagram’ı yüklemek.

Instagram önbelleği temizleyin

Android Instagram uygulama önbelleğini temizlemek için Ayarlar> Uygulamalar ve Bildirimler’e gidin. Yüklü tüm uygulamaların bir listesini ve tüm uygulamaları görüntüleme seçeneğini göreceksiniz. Bazı telefonların bu seçenekler için farklı adları olabilir.

Cep telefonunuzda yüklü olan uygulamaların listesine Ayarlar’dan erişin. Uygulama ayrıntılarını açmak için listeden Instagram’ı seçin. Verileri Temizle ve Önbelleği Temizle seçeneklerini kullanarak Instagram’ı yeni ilk yüklediğiniz hale getirebilirsiniz.

Instagram izinlerini etkinleştir

Instagram, hem Android hem de iOS’ta düzgün çalışması için belirli izinler gerektirir. İzniniz yoksa, “Instagram neden açılmıyor?” ifadesini görürsünüz. Sorunuzun cevabı burada gizli olabilir. Instagram’ın gerektirdiği izinler, kameralar, kişiler, mikrofonlar, fotoğraflar ve depolama dahil olmak üzere büyük ölçüde değişiklik gösterir.

Aşağıda size izin bile verilmemiş olması Instagram’ın çalışmasına engel olabilir. Android’de Ayarlar> Uygulamalar ve Bildirimler> Instagram’a gidin ve İzinler menüsüne gidin. Şimdi istenen tüm izinlere sahip olduğunuzdan emin olun.

iOS’ta, ayarlar menüsünden Instagram’a gidin ve tüm izinlerin verilip verilmediğini kontrol edin. Kaydırıcıyı sürüklerseniz ve izinler yeşil değilse, düzeltin ve uygulamayı yeniden başlatın.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir