2022 yılında Instagram platformuna damga vuran iki önemli özellik sızdırıldı. Ayrıca ekran görüntüleri ve detaylar da ortaya çıktı.

Meta’ya bağlı bir sosyal medya şirketi olan Instagram, sürekli olarak yeni özelliklerle günlük kullanıcı deneyimini iyileştirmeye çalışıyor. Bir yandan TikTok ve ayda 1 milyardan fazla kullanıcısı olan diğer sosyal ağlarla şiddetli rekabetle karşı karşıya kalan platformlar, rakiplerinin yeteneklerini kopyalayabilir. Bunun bir örneği, makaralarla yakın zamanda tanıtılan yanıtlama özelliğidir.

Mobil uygulama geliştiricisi Alessandro Palazzi, Instagram’ın üzerinde çalıştığı iki yeni özelliğin ekran görüntülerini paylaştı. Bunlardan ilki, kullanıcıların bumerang oluşturmasını kolaylaştırır. Diğeri ise Instagram ve Facebook arasında ağ oluşturmada bir adım daha ileri.

Facebook hedef kitlesi Instagram kullanılarak değiştirilebilir

Hesabınızı bağlayarak Instagram’da paylaşılan gönderileri aynı anda Facebook’a aktarabilirsiniz. Ancak, Facebook gönderilerini doğrudan Instagram’da görüntüleyebilecek kullanıcıları seçemezsiniz. Alessandro Paluzzi’ye göre sosyal medya şirketleri bu kullanıcı eksikliğini yakında kapatacak. Facebook’ta Instagram’a yüklenen gönderileri paylaşırken “İzleyici”yi seçebilirsiniz. Üç seçenek vardır: “Yayınla”, “Arkadaşlar” ve “Yalnızca Ben”. Bir hedef kitle belirleyerek, Facebook’ta paylaşılan Instagram gönderilerini yalnızca seçilen kişiler görebilecek.

Video bumerang ile yapılabilir. dönüştürülecek

Alessandro Paluzzi’nin ortaya çıkardığı bir diğer özellik ise videoyu Boomerang’a dönüştürmenize olanak tanıyor. Boomerang, kullanıcıların Instagram hikaye bölümünde 1 saniyelik kısa bir video paylaşmasına olanak tanıyor. Ancak bu işlemin mutlaka Instagram kamerası üzerinden yapılması gerekmektedir.

Instagram DM için yeni bir özellik yayımladı

Yeni dönemde galerideki mevcut videonun herhangi bir bölümünü hikayede bumerang olarak paylaşabilirsiniz. Tabii ki, bu özellik isteğe bağlıdır. Galerideki videoları kullanmak yerine normalde yaptığınız gibi Instagram kameranızla bumeranglar oluşturabilirsiniz.

Ronaldo 2021’de en popüler Instagram oldu

2021 yılında en çok beğenilen gönderiler Instagram platformunda ortaya çıktı. Cristiano Ronaldo ve Georgina Ronaldo’nun ikiz doğuracağını açıkladığı paylaşım 32 milyon kişi tarafından beğenildi. Ünlü şarkıcılar Ariana Grande ve Dalton Gomez’in evliliklerini açıklayan paylaşıma 26 milyon beğeni geldi.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir