Dünyanın en popüler sosyal medya uygulaması Instagram 2 milyar kullanıcı sayısını geride bıraktı.

Son dönemlerde zorlu günlerden geçen şirket hızla yükselmeye devam ediyor. Bildiğiniz gibi Instagram’ın bağımlılık yaratan içeriği ABD’li milletvekillerini o kadar endişelendirdi ki, sosyal medya hizmetinin CEO’su Adam Mosseri, fotoğraf paylaşım uygulamasındaki bir yıllık kargaşanın son olayı olan geçen hafta ilk kez Kongre’ye sürüklendi. Ancak bu tartışmalara rağmen Instagram, duruma aşina olan kaynaklara göre bu sonbaharda aylık 2 milyar aktif kullanıcıyla yeni bir dönüm noktasına ulaştı. Mosseri’nin Senato Ticaret alt komitesinden önceki duruşmasının konusu, geçtiğimiz birkaç ay içinde Instagram’ın imajını zedeleyen bir konu olan çevrimiçi çocuk korumaydı.

Instagram’da sahte telif hakkı mesajlarına dikkat (Instagram telif hakkı mesajı)

Instagram’ın bağımlılık yaratan içeriği ABD’li milletvekillerini o kadar endişelendirdi ki, sosyal medya hizmetinin CEO’su Adam Mosseri, fotoğraf paylaşım uygulamasındaki bir yıllık kargaşanın son olayı olan geçen hafta ilk kez Kongre’ye sürüklendi. Ancak bu tartışmalara rağmen Instagram, duruma aşina olan kaynaklara göre bu sonbaharda aylık 2 milyar aktif kullanıcıyla yeni bir dönüm noktasına ulaştı.

Edward Jones analisti David Heger, “Bu, kullanıcıların oldukça önemli bir bileşik yıllık büyüme oranı” dedi. Heger, insanların kısa, eğlenceli videolar oluşturmasını ve paylaşmasını kolaylaştırarak popülaritesini artıran TikTok’tan kaynaklanan yoğun rekabet göz önüne alındığında, 2 milyar kullanıcıya genişleme hızının özellikle önemli olduğunu söyledi.

Heger, “Son zamanlarda TikTok’un meydan okumasına rağmen Instagram’ın kesinlikle insanlarla alakalı olduğunu söylüyor” dedi.

Forrester tarafından geçen ay yayınlanan bir anketin bulgularına göre, 12-17 yaş arasındaki Amerikalıların %63’ü bu yıl TikTok’u haftalık olarak kullanırken, Instagram için bu oran %57. İndirmeler açısından, TikTok, SensorTower’a göre, bu yıl dünya çapında Apple ve Google cihazlarında 596,1 milyon kez yüklendi ve Instagram için 570.7 milyon yüklemeyi aştı. Dijital teknolojiye odaklanan Futurum Research’ün baş analisti Daniel Newman, “TikTok, son dört veya beş yılda bu en genç demografide olağanüstü iyi bir iş çıkardı. Snap’in mesajlaşmaya ve söz konusu demografiyi bozmaya yaptığını, video paylaşımına ve kısa video paylaşımına yaptı.” dedi.

Zuckerberg, sık sık yaptığı gibi, rekabeti klonlayarak yanıt verdi. Facebook, Ağustos 2020’de Reels video paylaşım özelliğini başlattı. Ekim ayında yayınladığı üçüncü çeyrek kazanç raporunda şirket, Reels’i 18 ila 29 yaş arasındaki kullanıcılara hitap etmek için Facebook ve Instagram hizmetlerinin temel bir parçası haline getireceğini söyledi.

Bereket ve lanet

Ancak Facebook’un genç kullanıcıları Instagram’a çekme ve onları daha uzun süre tutmaya çalışma çabası, şirketin tam olarak düzenleyicilerin, yasa koyucuların ve giderek daha fazla endişe duyan ebeveynlerin hedef noktasında olmasını sağlayan şeydir. Eylül ayında The Wall Street Journal, muhbir ve eski çalışan Frances Haugen tarafından sızdırılan ve sosyal medya devinin uygulamanın gençlerin akıl sağlığına zararlı olduğuna dair raporları bildiği iddialarını içeren bir dizi belgeye dayanan bir dizi makale yayınlamaya başladı. bu konuda çok az şey yapıyordu.

Diziden sonra, milletvekilleri şirkete 13 yaşın altındaki çocuklar için bir Instagram ürünü geliştirmesini durdurması çağrısında bulundu. Şirket, projeyi duraklatacağını, ancak kapatma taahhüdünde bulunmayacağını söyledi. Kongre komiteleri, o zamandan beri, Mosseri’nin 8 Aralık’taki Senato ifadesi de dahil olmak üzere, sosyal medyanın gençler üzerindeki etkisi hakkında çok sayıda oturum düzenledi.

Birçok senatör, Facebook’un gençleri bir kerelik Büyük Tütün uygulamalarına bağımlı hale getirme stratejisini karşılaştırdı. Çarşamba günü D-Conn.’dan Senatör Richard Blumenthal, “Kendi kendini denetleme ve kendi kendini düzenleme zamanının bittiğine inanıyorum” dedi.0

Tüketicinin korunmasına ilişkin Senato Ticaret alt komitesine başkanlık eden Blumenthal, “Büyük Teknoloji şirketlerinden bazıları ‘Bize güvenin’ dedi. Görünüşe göre Instagram ifadenizde bunu söylüyor. Ancak kendi kendine polislik güvene bağlıdır. Güven bitti.”dedi.

Instagram 2 milyar kullanıcı sayısını aştı Ama büyümesi yavaşlıyor

Blumenthal ve Washington’daki diğerlerinin baskısının Instagram’da herhangi bir değişiklik yapmaya zorlayıp zorlamadığı, Facebook’un uygulamanın kullanıcı büyümesine güvendiği için başgösteren bir sorun. Ana Facebook uygulamasının Ekim ayı itibariyle aylık 2,91 milyar aktif kullanıcısı vardı ve genişleme Instagram’a kıyasla yavaşlıyor. Instagram’ın kullanıcı tabanı iki katına çıkarken, Facebook sadece %30 büyüdü.

eMarketer’a göre, Facebook uygulamasındaki gelirin gelecek yıl %18 artarak 135.1 milyar dolara, Instagram‘ın büyümesinin ise %30’u aşarak 60,5 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Meta’nın şirketi sözde metaverse’e (sanal ve artırılmış gerçeklik deneyimleri dünyası) taşımaya yönelik cesur ve maliyetli emellerini finanse etmesi için Instagram’ın büyümeye ve yüksek kârlar elde etmeye devam etmesi gerekiyor. Heger, “Hala şirketin çok önemli bir parçası olarak görüyorum” dedi. “Önümüzdeki beş yıla bakarsanız, Instagram geliri, çekirdek platformdan elde edilen gelirden daha hızlı büyüyor.”

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir