Engineered Arts tarafından geliştirilen insansı robot Ameca, insan benzeri yüz ifadeleriyle geri döndü. İşte detaylar.

Şirket tarafından paylaşılan yeni bir videoda robotun ayna karşısında kendi ifadelerine hayran kaldığı görülüyor. Engineered Arts’a göre, yapay zeka destekli robota çok çeşitli yüz ifadeleri öğretiliyor ve böylece robot ifadeleri kullanabiliyor. Videoda robotun bir aynanın önünde pratik yaptığı ve ifadelerini şaşkınlıktan üzgüne ve kızgınlığa değiştirdiği görülüyor. Özellikle, Engineered Arts, robot ilk ‘uyandığında’ beri Ameca’nın birden fazla videosunu yayınladı. Aralık ayının başlarında şirket, robotun kişisel alanını işgal eden bir insan tarafından görünüşte rahatsız olduğu başka bir video paylaştı.

Xiaomi’nin insansı robotu CyberOne tanıtıldı!

İnsansı Robot Ameca’nın Yeni Özellikleri

Engineered Arts şirketi, Ameca’nın “insan robot teknolojisinin ön safını” temsil edecek “dünyanın en gelişmiş insan şekilli robotu” olduğunu söylüyor. Ayrıca Ameca’nın “insan-robot etkileşimi için mükemmel insansı robot platformu” olduğunu ve güvenilir, modüler, yükseltilebilir ve geliştirmesi kolay teknolojilere dayandığını söylüyor. İlginç bir şekilde, robotun her modülü bağımsız olarak çalışabilir, yani tamamen monte edilmiş bir robota ihtiyacınız yok. Yalnızca kafasını veya hatta tek bir kolunu kullanabilirsiniz.

Sahiplerinin onu kişisel avatar, animasyon ve simülasyon olarak kontrol etmelerini sağlayacak olan robotun bulut bağlantılı odak özelliği de ilgi çeken bir diğer özellik. Tritium işletim sisteminden güç alan şirket, Ameca’nın temelde yapay zeka ve makine öğrenme sistemlerinin test edilebileceği bir konu olduğunu söylüyor. Şirket, “Ameca bize geleceğe dair bir fikir veriyor ve yeni AI ve makine öğrenimi teknolojileri geliştirmek için güvenilir bir donanım platformu sağlıyor” dedi.

Bu yıl Şubat ayında son Tüketici Elektroniği Fuarı (CES) 2022’de tanıtılan robot, şirketin resmi web sitesine göre artık satın alınabilir ve hatta kiralanabilir.

Tamamen monte edilmiş bir robot 6 fit boyunda ve 49 kg ağırlığında olacaktır. 52 motorla donatılan robot, 52 eklemli hareket yapabilmektedir. Robot ayrıca yüzleri tanımak ve operatörünün cinsiyeti, duyguları ve yaşı hakkında doğru bir şekilde veri toplamak için göğsünde bir kamera ile donatılmıştır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir