Xiaomi, şirketin ilk insansı robotu CyberOne’ı tanıttı. Yeni robot tanıtımda yer alarak hünerlerini sergiledi.

Xiaomi, gerçekleştirdiği son etkinlikte CyberOne adı verilen özel bir robotu görücüye çıkardı. İnsansı robot olarak tanımlanan CyberOne, bu alanda Tesla’nın Optimus adlı robotuna rakip olacak. Tasarımlarıyla birbirine çok benzeyen bu iki robot, gelecekteki yenilikler hakkında şimdiden ipuçlarını sunuyor. CyberOne Xiaomi’nin ilk robotu ve projesi olmadığı gibi önemli gelişmelerden birisi olarak değerlendiriliyor. Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz yıl dört bacağa sahip özel robot Cyberdog da tanıtılmıştı.

CyberOne özellikleri neler?

CyberOne için yapılan tanıtımda, robot özel yeteneklerini sergiledi. Sahneye kendi başına gelen ve ardından öğrendiği Kung Fu hareketlerini sergileyen robot, sonrasında bazı soruları yanıtladı. İşte tanıtımdan dikkat çeken detaylar;

Robotun yapımı sırasında esnekliği ve hareket kabiliyetini arttırmak isteyen Xiaomi, 13 farklı eklem noktası belirlemiş. 177 cm yüksekliğe sahip olan robotun ağırlığı ise 52 kg. Denge kurabilen ve böylece ayakta durabilen robotun en özel yeteneği insan duygularını algılama. Çevreyi sürekli analiz eden ve işleyen robot, bu işlemler sırasında MiAI ortam semantik motoru ve MiAI sesli duygu tanıma motorunu kullanıyor. Tanıtımda yer alan açıklamalara göre robot şu anda 85 farklı çevresel sesi ve 45 farklı insan duygusunu ayırt edebiliyor. CyberOne mutsuz bir insan olduğunu fark ettiğinde ise onu rahatlatabiliyor.

Lei Jun, “Akıllı robotların gelecekte kesinlikle insanların yaşamlarının bir parçası olacağını düşünüyoruz” diyerek robotun geliştirme amacını ve sürecini net olarak aktardı. Bu kapsamda Xiaomi’nin robot teknolojileri, yeni geliştirmeler ile daha fazla insan yaşamında yer almaya başlayacak.

Tanıtımda konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Xiaomi Group Kurucusu, Bakanı ve CEO’su Lei Jun, “CyberOne’ın yapay zeka ve mekanik yeteneklerinin tamamı Xiaomi Robotics Lab tarafından geliştirildi. Yazılım, donanım ve algoritma inovasyonları dahil olmak üzere çeşitli alanları kapsayan Ar-Ge faaliyetlerine büyük yatırım yaptık. Merkezinde yapay zeka olan ve tam boyutlu bir insan form faktörüne sahip olan CyberOne Xiaomi’nin gelecekteki teknolojik ekosisteminini olasılıklarının keşfedilmesi açısından büyük önem taşıyor ve Xiaomi için yeni bir atılım olarak öne çıkıyor” dedi.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir