Birleşik Krallık, kripto için tatmin edici planlarını açıkladı. Birleşik Krallık Hazine Bakanlığı, stablecoin’leri tanıyacağını ve ayrıca resmi olarak NFT çıkaracağını duyurdu.

Birleşik Krallık Hazine Bakanı Rishi Sunak, Birleşik Krallık’ı kripto dostu bir teknoloji merkezi haline getirme çabalarının bir parçası olarak istikrarlı paralar ve NFT’ler çıkarma planlarını duyurdu.

İngiliz Hazinesi’nden yapılan bir basın açıklaması, gerçek para birimleriyle eşitlenen dijital varlıklar olan sabit paraları geçerli para birimleri olarak tanıma planlarını doğruladı. Bakan ayrıca, uygun düzenlemelerin etkili ödeme yöntemlerini güvence altına alabileceğini ve tüketicinin seçimini genişletebileceğini vurguladı.

İngiltere, kripto para merkezi olmak istiyor

Maliye Bakanı Rishi Sunak’a göre, İngiltere’nin küresel bir kripto para birimi merkezi olmak için yeni planları var. Dijital para birimine ek olarak NFT için bazı şaşırtıcı kararlar da vardı.

Bitcoin ve Ethereum, önemli bir artış yaşadı

“İngiltere’yi kripto varlık teknolojisi için küresel bir merkez haline getirmek benim amacım ve bugün ana hatlarıyla belirttiğimiz önlemler, firmaların bu ülkede yatırım ve yenilik yapmalarını ve aynı zamanda büyümelerini sağlamaya yardımcı olacak.”

Hazine ayrıca Kraliyet Darphanesi’nin İngiltere’nin dijital varlıklara açık olduğunu belirtmek için bu yaz sonuna kadar bir NFT yayınlama niyetini de duyurdu. NFT’nin detaylarını henüz bilmesek de İngiltere Maliye Bakanı tarafından onaylandığı söylenebilir. Bu kurallarla birlikte Hazine, kripto varlık piyasasının daha da gelişmesini teşvik etmek için İngiltere vergi sisteminin rekabet gücünü artıracağını belirtti. Ayrıca, şirketlerin kripto alanında yenilik yapmalarını sağlamak için “Finansal Piyasa Altyapı Alanı” gösterilecek.

İngiltere’nin yeni kararları aslında hiç beklenmedik bir zamanda geldi. İngiltere Merkez Bankası defalarca bozuk bir para biriminin finansal istikrar için bir tehdit olabileceğini söyledi. Aslında, merkez bankası başkanı Andrew Bailey, kripto para birimini dolandırıcılar tarafından kullanılan bir araç olarak görüyordu.

İngiltere’nin alacağı yeni kripto para birimleri hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir