Merkezi İngiltere olan açık bankacılık platformu geliştiren ve bir tüketici kredisi hizmeti veren Abound, 601 milyon dolar yatırım aldı.

Merkezi İngiltere olan açık bankacılık platformu geliştiren ve bir tüketici kredisi hizmeti veren Abound, 601 milyon dolar yatırım aldı. Borç finansmanı Citi ve Waterfall Asset Management müşterileri tarafından sağlanırken öz sermaye yatırımı, şirketin önceki yatırım turunda da yer alan K3 Ventures, GSR Ventures ve Hambro Perks gibi şirketlerden geldi.

Açık merkez bankası Abound yatırım aldı
Açık merkez bankası Abound yatırım aldı

2020 senesinde kurulumu gerçekleşen girişim, yapay zekâ tabanlı olarak risk ve borç verme profillerini oluşturmak için kullandığı banka işlem verilerini “finansal röntgenlere” benzer şekilde işliyor. Yapay zekâ ile birlikte borcu olan kişilerin profilleri analiz ediliyor ve sonrasında en iyi faiz oranına sahip kişilere ödeme kolaylığı sunuluyor.

Abound şirketinin kurucu ortağı ve CEO’su olarak çalışan Gerarld Chappell, “Kendimizi kredi puanlamanın ötesine geçiyor olarak görüyoruz.” dedi.

Açık Bankacılık Platformu Abound yatırım aldı

K3 Ventures CEO’su Kuok Meng Xiong yaptığı açıklamada, “Kredi verme endüstrisi, son on yılın teknolojik gelişmelerini göz ardı eden geleneksel kredi puanlama gibi eski uygulamaların hakimiyetindedir” dedi. “Abound, benzersiz bir ürün ve farklılaştırılmış bir yaklaşım sunuyor ve şimdiden binlerce müşteri için işe yaradığını kanıtlıyor. Abound’un teklifinin önümüzdeki yıllarda büyüdüğünü görmekten heyecan duyuyoruz.” sözlerini kullandı.

Yapılan yatırım ile beraber girişim, İngiltere’deki doğrudan tüketiciye yönelik yaptığı teklifi tamamlamak için Avrupa’da kendi açık bankacılık çerçevesi olan PSD2’yi inşa eden bir B2B hizmeti olarak büyümeyi hedefliyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir