İngilizcenizi geliştirmek istiyorsanız, dinlemelisiniz. Dil öğrenme sürecinizde yaralanabileceğiniz platformları sizin için listeledik.

İngilizce kelime öğrenebileceğiniz 5 uygulama

Dünyamızda en popüler dil İngilizcedir. Aşağıda İngiltere’nin dünyanın tüm bölgelerine ve tarihe yayılması yer almaktadır. Bugün dünyayı İngilizler yerine başka ülkeler yönetmiş olsaydı, bu dil konuşulurdu! Kısa bir mesajdan sonra İngilizce dinleme nasıl yapılır? İngilizce listining platformu nedir? Birlikte buluşalım.

İngilizce listining platformları

İngilizce nasıl öğrenilir? Bir önceki kitabımızda çok güzel anlatmıştık. İngilizce seviyenizi kontrol edip dinleme seviyesine ulaştıktan sonra İngilizce öğrenmeye başlarsanız. İngilizce dinlemek sizin için zor olabilir. İngilizceyi gerçekten iyi öğrenmek istiyorsan, dinlemelisin. İngilizce dinlerken podcastler, videolar veya basit müziklerle başlamalısın. Bunun nedeni, doğrudan yüksek düzeyde İngilizce dinlemenize yardımcı olmamasıdır. Öncelikle sizin için sıraladığımız platformlardan seviyenize göre istediğiniz konuyu seçin, konuyu dinlemeye başlayın ve dinlerken belirli noktalarda dinlemeyi bırakın. Sizi kağıt üzerinde konuşmaya veya yazmaya teşvik ediyoruz. Bu sürece en başta durarak başladığınızda, gelecekte daha iyi bir dinleyici olabileceğinizi göreceksiniz.

National Geographic

Derginin hayranlarının uğrak yeri olan National Geographic, haberlerini podcast olarak internet kullanıcılarına ulaştırıyor. Web sitesini ziyaret ettiğinizde birçok oyun bulacaksınız. Listeden ilgilendiğiniz konuları seçebilir ve ücretsiz olarak İngilizce dinleyebilirsiniz. ingiliz Konseyi
Mobil uygulamasını kullanarak ücretsiz olarak İngilizce seviyenizi de ölçebileceğiniz British Council, İngilizce öğrenmek için en faydalı sitelerden biridir. En sevdiğiniz konuda İngilizce dinleyebilir ve kendinizi geliştirebilirsiniz.

Spotify

Dünyanın en çok dinlenen müzik veya podcast platformunda birçok seviyede İngilizce podcast dinleyebileceğinizi biliyor muydunuz? Spotify’da birçok İngilizce dinleme platformu var. Bazıları aşağıdaki gibidir.

  • Listening Time
  • Global News Podcast (BBC World Service)
  • Thinking in English
  • 6 Minute English (BBC Radio)

Podcastsinenglish

Ücretsiz olarak İngilizce dinlemek isteyen abonelerimizi buraya alabiliriz. Birçok konuda ve seviyede İngilizce dinleyebileceğiniz sitenin A1 seviyesinde İngilizce dinlemek isteyenler için iyi olduğunu söyleyebiliriz.

Youtube

Tabii ki ücretsiz İngilizce dinlemek isteyen kullanıcılar YouTube’a gitmelidir. İngilizce yapabileceğiniz ve canlı yayın yapabileceğiniz bir YouTube kanalı, sohbet bölümündeki kişilerle konuşmanıza olanak tanır. İngilizce dinleyebileceğiniz YouTube kanalı şudur;

ABC Learning English

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir