iMovie uygulamasının 3.0 sürümü Apple iPhone, iPad ve Mac cihazlarında yayınlandı. Peki gelen özellikler neler?

Mac, iPad ve iPhone için tasarlanmış video düzenleme yazılımı iMovie, 3.0 sürümüne güncellendi. Bu yeni sürümde Apple, uygulamanın performansını artırmanın yanı sıra, kullanıcıların hızlı bir şekilde video oluşturmasına olanak tanıyan Magic Movie ve önceden tanımlanmış şablonlardan klipler oluşturabilen Illustrated Sketch’i tanıttı.

Apple, bir diğer video düzenleme programı olan Final Cut Pro’yu 8 Mart’ta tanıtılan Mac Studio ile tam uyumlu olacak şekilde güncelledi. Final Cut Pro’nun yeni sürümü artık iMovie 3.0 ile oluşturulan Magic Movie ve Art Sketch projelerinin içe aktarılmasını destekliyor. Bu durumda, iki uygulamanın entegrasyonu iyileştirilir.

iMovie 3.0’da bulunan özellikler

Magic Movie

Magic Movie ile kullanıcılar telefon galerisindeki klipleri birleştirerek otomatik olarak videolar oluşturabilir. Bunu yapmak için öncelikle kitaplığınızdan bir albüm, fotoğraf veya fotoğraf grubu seçmeniz gerekir. Movie Magic daha sonra görüntünün en iyi kısımlarını otomatik olarak tanımlar ve bunları bölümlere dönüştürür.

Apple,  iMovie ve Clips’i ProRes desteğiyle güncelliyor

Tabii ki Magic Movie ile oluşturulmuş beğenmediğiniz veya beğenmediğiniz videolar varsa, bunları projeden kolayca çıkarıp istediğiniz video ile değiştirebilirsiniz. Oluşturulan videoları iMovie’nin “Paylaş” özelliğini kullanarak mesajlarda, e-postalarda veya sosyal medya platformlarında paylaşabilirsiniz.

  • Yalnızca birkaç dokunuşla harika özel videolar yaratıp paylaşın
  • Video veya görüntü albümü ya da grubu seçin. iMovie başlıklar, geçişler ve müzik ile sizin için bir video yaratsın. Video düzenleme gerekmez
  • Basitleştirilmiş çekim listesinde klipleri kolayca yeniden düzenleyip silin
  • Tüm videonun görünümünü ve izlenimini değiştirmek için farklı bir stil uygulayın

Resimli Taslak

Illustrated SketcResimli Taslak, sıfırdan video oluşturmak için zaman kaybetmek istemeyenlerin işini kolaylaştırmayı amaçlıyor. Yer tutucuların kliplerine doğrudan istediğiniz görüntüleri ekleyebilir, önceden hazırlanmış 20 skeçte video kaydedebilir veya fotoğraf çekebilirsiniz. Ayrıca başlık, yazı tipleri, filtreler, renk paleti ve müzik için ayarları da yapabilirsiniz.

  • Popüler video türlerine başlamanıza yardımcı olacak 20 resimli taslak arasından seçim yapın
  • Doğrudan yer tutucu kliplere video kaydı yapın, fotoğraf çekin veya Fotoğraflar arşivinizden ortam ekleyin
  • Hikâyenizi düzenleyip özelleştirmek için gerektiğinde klip ekleyin, yeniden sıralayın veya silin
  • Başlık yerleşimleri, fontlar, filtreler, renk paletleri ve müzik içeren bir dinamik görsel stil uygulayın

Peki siz iMove uygulamasının bu yeni özellikleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Uygulamayı kullanıyor musunuz? Görüşlerinizi ve önerilerinizi bizlerle yorumlar paylaşmayı unutmatın.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir