Apple,  iMovie ve Clips'i ProRes desteğiyle güncelliyor - Haberler - indir.com

Apple,  iMovie ve Clips'i ProRes desteğiyle güncelliyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 8 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-21 19:45:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

iPhone 13 modelleri ile cihazlarda ProRes videolar çekilmesine imkan tanıyan Apple, iMovie ve Clips için de bu özellikleri desteklemeye başladı.

IOS 15'in Pazartesi günü resmi olarak yayınlanması ile birlikte bazı uygulamalarda güncellemeye gidildi. iPhone ve iPad için yapılan güncellemelerde cihazlara eklenen yeni özelliklerin desteklenmesi adına değişiklikler yapıldı. Son güncellemelerde ise iMovie ve Clips ProRes videoları, ProRAW görüntüleri, Sinema Modu ve daha fazlasını destekleyecek şekilde güncellendi.

iMovie’de neler değişti?

iMovie için yapılan değişikliklerde, ilk olarak dikkat çeken ProRes video codec bileşeninin desteklenmesi oldu. Kullanıcıların minimum sıkıştırma ile video kaydetmesine olanak tanıyan yeni özellik, böylece çok daha kaliteli ve yüksek çözünürlüklerde video çekilmesine ve işlenmesine imkan tanıyor. Uygulamanın yeni sürümü sayesinde kullanıcılar ProRes destekli videolarını iMovie üzerinden içe aktarabilecek ve iMovie’deki çeşitli düzenleme araçları ile videolarını düzenleyebilecek. Üstelik ProRes video desteğinin yanı sıra iPhone 13 modellerinin hepsinde yer alan ProRAW görüntüleri ve sinematik modu için de iMovie’a gerekli destek eklendi.

Clips’te neler değişti?

Video düzenlemek isteyenler tarafından tercih edilebilen bir diğer Apple uygulaması olan Clips ise daha çok küçük klip çekimleri ve düzenlemeler için kullanılıyor. Sosyal ağlarda paylaşılabilecek kısa videolar için tercih edilen Clips uygulamasında da yine iMovie uygulamasına benzer şekilde ProRes videoları, ProRAW görüntüleri ve sinematik mod Desteklenmeye başladı.

Özellikler tüm cihazlarda kullanılamayacak!

Güncellemeler yapıldıktan sonra ise Apple tarafından konu ile ilgili özel bir uyarı yapıldı. Özellikle sinematik video düzenlemesi için kullanıcıların minimum A12 Bionic çipe sahip olması gerektiği belirtildi. Bu doğrultuda kullanıcıların yeni özelliği deneyebilmesi adına iPhone XS, iPad mini 5, iPad Air 3 ve 2018 iPad Pro ve sonra çıkan modellerden birisine sahip olması gerekiyor. ProRes video desteği için ise iPhone 13, iPad mini 6 veya 2018 iPad Pro ve sonra çıkan modeller gerekiyor.

App Store'da ücretsiz olarak yayınlanan İki uygulama da şu anda güncellenebilir durumda. Kullanıcılar cihazlarına alacakları güncelleme ile uygulamanın tüm yeni özelliklerini uyumlu cihazlarda test edebilir. 





PAYLAŞ