Katlanabilir telefon sektöründe bir sonraki teknoloji iki noktadan katlanabilir modeller olacak. Bu modellerde öncü ise Samsung ve Huawei olacak.

Katlanabilir modeller, kullanıcılar tarafından beğenildi. Beğeni kazanılmasının ardından farklı markalar tarafından da çalışmaların yapıldığı katlanabilir modellerde bir sonraki teknoloji de ortaya çıktı. iki noktadan katlanabilir telefon için çalışmalarını yapan şirketlerde ilk tanıtımlar Samsung ve Huawei olacak. Resmi olarak açıklanmamış olsa da gündeme gelen iddialarda 2024’ün ikinci yarısı itibariyle çalışmaların tanıtılacağı ifade edildi.

İki Noktadan Katlanabilir Modellerde Samsung ve Huawei Öncü Olacak
İki Noktadan Katlanabilir Modellerde Samsung ve Huawei Öncü Olacak

İki Noktadan Katlanabilir Modeller Neler Sunacak?

Kaynakta yer alan bilgilere göre iki noktadan katlanabilir telefonlar, Z formunda olacak. Huawei üstelik açıldığında tablet büyüklüğüne erişecek bir model üzerinde çalışıyor. Şu anda piyasada olan katlanabilir modellerde tek bir katlama hareketi ile iki ekran arasında geçiş yapılarak istenildiğinde daha geniş ekranda çalışma yapabiliyor. iki noktadan katlanabilir modellerde ise Z formu kullanılacak ve iki noktadan telefonun açılarak daha büyük ekran haline gelmesi sağlanabiliyor.

Akıllı Telefonlar ve Tabletler Yaklaşıyor

Katlanabilir modeller ile akıllı telefonlarla tabletler birbirine giderek yakınlaşıyor. Zira Samsung ve Huawei’nin yeni çalışmaları günlük kullanımlarda akıllı telefon, açıldığında ise tablet ekranı gibi bir görünüm sağlanabiliyor.

Huawei Vision Pro’ya da Rakip Olacak

Gündemde yer alan iki noktadan katlanabilir modellerin yanı sıra Huawei cephesinde bir farklı yenilik de ortaya çıktı. Apple tarafından tanıtımı yapılan Vision Pro modeline rakip olarak Huawei yeni modelle piyasaya giriş yapacak. AR/VR başlık modelini Huawei Vision Pro olarak adlandırılacak Huawei, daha iyi özelliklere yer verecek. İddialara göre Huawei Vision Pro’da 4K Sony OLED paneller, Apple modeline göre yüzde 50 ucuz fiyat ve 360 gram ağırlık yer alacak. böylece Apple modelinde yaşanan handikapları ortadan kaldıracak Huawei, yeni modeliyle pazarda daha iyi yer almayı hedefliyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir