Berlin bir kez daha Avrupa’nın en büyük teknoloji fuarlarından birine ev sahipliği yapıyor. 2 Eylül’den itibaren IFA 2022, Samsung, Lenovo, Huawei ve diğerleri gibi şirketlerin piyasaya yeni ürünler sunmaları için bir vitrin görevi görüyor. Yeni sızıntılar da IFA’da karşımıza çıkacak ürünler hakkında bilgi veriyor;

E3 oyun fuarı 2023’te nihayet fiziksel olarak düzenlenecek

IFA 2022, 2 – 6 Eylül tarihleri ​​arasında Messe Berlin Fuar Alanı’nda gerçekleşecek. 2019’dan beri misafirlerine ev sahipliği sahipliği yapamayan teknoloji konferansı, bu sene nihayet de yüz yüze bir etkinlik haline dönecek. Ancak önceki yıllarında etkisiyle yüz yüze katılım sağlayamayanlar için fuar online olarak da yayımlanacak. Qualcomm, Samsung, Lenovo, Motorola, Oppo, Honor, Huawei, Asus ve diğerleri de dahil olmak üzere gösteride varlıklarını doğrulayan teknoloji şirketleri arasında yer alıyor. Peki şirketlerin yenilikleri neler olacak?

Qualcomm

IFA’da bu yıl en çok umut vadeden şirketler arasında Qualcomm yer alıyor. Bunun nedeni, Mart ayında gerçekleşen MWC sırasında ABD’li çip üreticisinin yüksek sözler vermesiydi. ” Metaverse bileti ” sloganı altında Qualcomm, VR/AR ürünlerini ve Almanya’nın T-Mobile’ı gibi üreticiler ve taşıyıcılarla ortaklıklar sundu.

Şahsen, Qualcomm’un IFA 2022’de yalnızca meta veri deposuyla ilgili değil, aynı zamanda akıllı telefonların önyüklenmesi için işlemciler ile ilgili ne gibi yeni şeyler getireceğini çok merak ediyorum. Samsung ve TSMC arasındaki Snapdragon çiplerinin üretimine yönelik ortaklıktaki değişiklikten bu yana, seride verimlilik ve performansta bir sıçrama gördük. Son söylentilere göre şirket, etkinliği yeni Snapdragon 6 Gen 1 serisini tanıtmak için kullanabilir.

Şimdiye kadar kesin olan Qualcomm başkanı Cristiano Amon’un 2 Eylül’de CEST 10:00’da bir açılış konuşması sunacağı. Ek olarak, üreticinin 5G ve Nesnelerin İnterneti (IoT) ürünlerini sergilemek için bir standı olmalıdır.

Samsung

Fuar süresince genellikle çok ses çıkaran bir diğer firma ise Samsung. City Cube Berlin’de özel bir alana sahip olan Güney Koreli üretici, genellikle eksiksiz bir Akıllı Ev ve IoT deneyimi sunuyor. Ayrıca fuar, katlanabilir Galaxy Z Flip 4 ve Galaxy Z Fold 4 gibi yeni çıkanları da halka göstermek için bir fırsat .

Üretici, yılın ikinci yarısında büyük cihazların piyasaya sürülmesi için özel etkinlikleri tercih ettiğinden, çok fazla yeni sürüm görmeyi beklemiyoruz. Bununla birlikte, şirketin yeni bir mikro LED TV ve diğer akıllı ev aletleri serisini tanıtması olasıdır.

Lenovo ve Motorola

Samsung’un aksine Lenovo ve Motorola, akıllı telefonlar ve tabletler gibi yeni cihazları duyurmak için her zaman fuarı kullanıyor. 2022’de de bu farklı olmamalı. Çinli üretici, yeni bir ThinkPad tablet ve dizüstü bilgisayar serisi görmeyi beklediğimiz 1 Eylül için onaylanmış bir etkinliğe sahip.

Asus

IFA 2022 için onaylanmış bir etkinliği olan bir diğer şirket, 31 Ağustos’ta CEST saat 14:00’te gerçekleşecek olan Asus’tur. Lenovo gibi , yeni Zenbook 17 Fold OLED’in lansmanına geri sayımın olduğu resmi bir sayfa da var. Yeni dizüstü bilgisayar esnek bir ekrana sahip ve bir dizi aksesuar için destek sunuyor.

Ancak, henüz çok heyecanlanmayın çünkü bu Asus’un cihazı ilk kez tanıtması değil. İlk açıklama CES 2022’de gerçekleşti. Buradaki yenilik, cihazın nihayet piyasaya sürülmeye hazır olabileceği.

Oppo

Almanya’da Oppo ve OnePlus’ın dahil olduğu en son etkinliklerden sonra Oppo’nun IFA 2022’de güçlü bir varlığı olması beklenmiyor. Ancak, 31 Ağustos’ta Paris’te ve CEST 13:00 CEST’den başlayarak küresel olarak yayınlanacak bir etkinliği onayladık. Çok fazla gizem olmadan, üreticinin yeni Reno 8 serisini piyasaya sürmesi bekleniyor. Etkinliği canlı olarak takip etmek için üreticinin resmi YouTube kanalına gitmeniz yeterli.

LG

LG artık akıllı telefon üretmiyor, ancak TV ve ekran sektöründe önemli bir oyuncu olmaya devam ediyor. Şirket daha önceki açıklamasında, Berlin fuarı sırasında “dünyanın en büyük OLED TV’sinin” duyurusunu zaten onayladı .

LG’ye göre, OLED evo Gallery Edition TV (model 97G2), gerçekçi görüntüler ve sinematik bir izleme deneyimi sunmak için OLED evo teknolojisini gelişmiş görüntü yapay zeka algoritmaları desteğiyle birleştiriyor. Yeni TV modelinin diyagonal olarak 2,5 metrenin biraz altında bir ekran boyutuna sahip olması bekleniyor.

TCL

Ve biz televizyonlar söz konusuyken, TCL ayrıca IFA 2022’deki varlığını doğruladı ve 1 Eylül’de saat 14:00’te CEST’de bir konferansa ev sahipliği yapacak. Çok genel bir şekilde, TCL “en yeni ekranlar, ses çubukları ve akıllı giyilebilir cihazlar” ile “bir dizi akıllı ev aleti” bekleyebileceğimizi belirtti.

Honor

Honor’un 2 Eylül konferans programını kapatan CEST 17:00’de onaylanmış bir etkinliği var. Şahsen, yeni ürünlerle ilgili herhangi bir duyurumuz olacak gibi görünmüyor, ancak şirketin tüm cihaz ve hizmet ekosistemini birbirine bağlayan olası bir hizmeti olacak.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir