iCloud Drive nedir, nasıl kullanılır, nasıl hesap açılır? Tüm dünyada popüler olan hizmet hakkında sık sorulan soruları yanıtlıyoruz.

iCloud Drive nedir ve nasıl çalışır? Nasıl hesap açarım? Bu soruların cevabını merak ediyorsanız doğru yere geldiniz. Bu konu hakkında oldukça detaylı bir rehber hazırladık. Rehberimiz sayesinde iCloud hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Bir iPhone, iPad, MacBook veya Mac’iniz varsa ve henüz iCloud’a geçmediyseniz kaybedersiniz. Apple’ın birkaç yıl önce başlattığı bir hizmet. Kullanıcılara büyük kolaylık sağlar. Özellikle dosya depolama ve görüntüleme söz konusu olduğunda.

Bazı internet kullanıcıları, tüm dünyada oldukça popüler olan bu hizmeti ve nasıl kullanıldığını çok merak ediyor. Bunun ötesinde iCloud Drive hesabı açma süreci de en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Bu soruların cevaplarını rehberimize danışarak bulabilirsiniz.

iCloud Drive Nedir?

iCloud yalnızca bulut depolama alanıdır. Başka bir deyişle, çevrimiçi çalışır ve kullanıcılara geniş bir depolama kapasitesi sunar. Tüm bilgilerimizi iCloud hesabımızda saklama olanağına sahipsiniz.

iCloud birçok kullanıcı tarafından göz ardı edilse de, kullanıcıların veri kaybetmesini engellediği için özellikle cihazları geri yüklerken ve güncellerken kullanışlıdır. Kullanıcılar, bulut depolama hizmetleri aracılığıyla fotoğraf ve video gibi dosyalara çok kolay bir şekilde erişebilir.

Apple imzalı bu bulut depolama hizmeti, kullanıcıların cihazlarında yer kaplamadan depolama işlemlerini gerçekleştirmelerini sağlıyor. Bu sayede hem cihazımızda daha fazla depolama alanı açmış oluyoruz hem de dosya ve diğer bilgileri koruyoruz.

iCloud hesabınızdan silinen fotoğrafları bu yöntemle kurtarabilirsiniz!

iCloud’un birçok özelliği vardır, ancak en önemlileri güvenlik ve depolamadır. Elbette her zaman güçlü şifreler oluşturmak ve her hesap için farklı bir şifre belirlemek hesap güvenliği açısından çok önemlidir.

Güvenlik açısından iCloud, kullanıcıların fotoğraflarını, videolarını, ses kliplerini, belgelerini, kişilerini ve notlarını kendi bulut hesaplarında saklamalarına izin vererek, olası bir veri kaybından sonra bu bilgilerin tehlikeye girmesini önler.

iCloud’da sakladığımız tüm bilgiler internet bağlantımız olduğu sürece kullanılabilir. Dilersek bir bilgisayar veya Mac üzerinden bu bilgilere ulaşabiliriz. Bu, kullanıcıların dosyalarına zaman ve mekandan bağımsız olarak istedikleri zaman erişebilecekleri anlamına gelir.

iCloud Drive’ı nasıl kullanırım?

iCloud Drive hem mobil cihazlarımızdan hem de bilgisayarlarımızdan erişebileceğimizi bir önceki bölümde belirtmiştik. Amerikan teknoloji devi tarafından sunulan bulut depolama hizmetini çok kolay ve rahat bir şekilde kullanabilirsiniz.

Bilgisayarınızda Apple’ın bulut hizmetinde sakladığınız dosyalara erişmek için iCloud web sitesini ziyaret edin veya Windows için iCloud’un masaüstü sürümünü indirin. Mac cihazlarda iTunes üzerinden işlem yapabilirsiniz.

Popüler bulut depolama platformunun web sürümünü kullanmak istiyorsanız, lütfen önce hizmetin resmi web sitesini ziyaret edin. Ziyaret ettiğiniz web sitesinde Apple kimliğinizi ve şifrenizi girerek hesabınıza giriş yapabilirsiniz.

Hesabınıza güvenilir bir bilgisayardan erişmenizi öneririz. Ayrıca, işleminizi tamamladıktan sonra hesabınızdan çıkış yapmanız gerekecektir. Aksi takdirde hesabınızdaki fotoğraf, video gibi dosyaların güvenliği tehlikeye girecektir.

iCloud’u öncelikle mobil aygıtınızda kullanmayı planlıyorsanız, iCloud’u kurmak için yönergeleri izleyin. Uygun menü görüntülendiğinde, kaydetmek istediğiniz belgeleri, dosyaları ve diğer biçimlerdeki bilgileri seçmeniz gerekir.

Fotoğraflarınızı ve kişilerinizi iCloud’da saklamanızı öneririz. Bu sayede fotoğraflarınızı aniden silmek zorunda kalmayacaksınız ve yeni bir cihaza geçiş yaparken iletişim sorunu yaşamayacaksınız. Elbette e-postalarınızı, notlarınızı ve hatırlatıcılarınızı iCloud hesabınıza da yedekleyebilirsiniz.

iCloud’u ana ekranda görmek istiyorsanız, Ana ekranda göster’e dokunun. Bu seçenek etkinleştirilirse, menünüzde iCloud görünecek ve tüm iCloud içeriğinizi bu uygulama üzerinden yönetebileceksiniz.

iCloud ayarlarında otomatik yedekleme seçeneğini etkinleştirebilirsiniz. Bu sayede bilgileriniz otomatik olarak güncellenir ve silinme veya kaybolma riski olmadan saklarsınız.

Ayrıca cihazınızı satmak istiyorsanız iCloud Drive’dan çıkış yapmanız gerekmektedir. Aksi takdirde, yeni cihaz sahibi bilgilerinize erişebilir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir