iCloud hesabınızdan silinen fotoğrafları bu yöntemle kurtarabilirsiniz! - Haberler - indir.com

iCloud hesabınızdan silinen fotoğrafları bu yöntemle kurtarabilirsiniz!

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 21 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-03-14 20:01:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Apple, iOS işletim sistemli akıllı cep telefonlar için sunduğu en önemli özelliklerden biri de elbette ki iCloud yedekleme sistemidir. iOS akıllı cep telefonunuzda yer alan tüm dosyalarınızı güvenle saklamak açısından iCloud tercihini değerlendirebilirsiniz. Özellikle de iş evraklarınızı, en güzel anılarınızı temsil eden fotoğrafları ya da yedeklemek istediğiniz içerikleri kolaylıkla yedekleme yapabilirsiniz. Çevrimiçi depolama alanı olarak da bilinen iCloud, silinen dosyaları geri getirmek adına çeşitli yöntemler sunar. iCloud üzerinden yedekleme yaptığınız fotoğraflar silindiyse bunları çeşitli aşamaları gerçekleştirerek içerikleri geri kazanabilirsiniz. 

iCloud’da Silinen Dosyaları Kurtarma Aşamaları

Dropbocx gibi adından söz ettirmeyi başaran büyük şirketler kaybolan dosyaları silindikten aylar sonra dahi geri kazanmanız açısında size verimli yöntemler sunmaktadır. Apple'da iCloud sistemi üzerinden yedekleme yapmanıza ve silinen dosyaları kurtarmanıza imkan tanıyacak seçenekler sunmaktadır. Fakat zaman zaman bu durum yetersiz kalacak seviyededir. Daha önce akıllı cep telefonunuzda bulunan verileri iCloud Drive’a kaydettiğiniz bir dosyayı sildiyseniz ve şimdi kurtarmanız gerekiyorsa, akılda bulunması gereken iki farklı yöntem bulunmaktadır. Sildiğiniz dosyalar sadece 30 gün içerisinde geri yüklenir. 30 günü aştığınız andan itibaren bir daha kurtarma işlemi gerçekleştiremezsiniz. Durumların kurtarılamaz olmasından önce kurtarma işlemini hızla gerçekleştirin ve verilerinizin gittiğine üzülmekten vazgeçin. 

iCloud Aile Paylaşımı nasıl açılır?iCloud Aile Paylaşımı nasıl açılır?

iCloud üzerinden yedekleme yaptığınız ve ardından yanlışlıkla sildiğiniz verileri genellikle bilgisayar üzerinden yedekleme yapabilirsiniz. Yani iCloud.com'a giriş yaparak silinen verileri kurtarabilirsiniz. iOS 11 ve macOS Sierra ile başlayarak, geliştiriciler uygulamalarına yakın zamanda silinmiş özelliği karşımıza çıkmaya başladı. Ancak her uygulamada sunulan bir özellik değildir. Bu da durum da kullanıcıları oldukça üzecek. Elde edilen bilgilere baktığımız taktirde Cloud Drive'dan silinen dosyaların kurtarılması konusunda pek güvenilir bir yedekleme çözümü olarak sunulmuyor. Verilerin silinmesi halinde dosyalar yeterince yok olmuyor. En güvenilir kurtarma yöntemi anladığımız kadarıyla bilgisayar üzerinden gerçekleşiyor. 

Yani telefonunuzdan bunu yapamıyorsunuz ve bu da yeterince pratiklik sağlamıyor. iCloud.com’u ziyaret eden herhangi bir iPad veya iPhone kullanıcı, iCloud’u kurmak, iPhone’umu Bul'u açmak veya Arkadaşlarımı Bul'a erişmek için yararsız bir şekilde farklı sayfalara yönlendirilir. Yedekleme yaptığınız verilerin silinmesi halinde yapmanız gereken geri yükleme işleminin adımları aşağıdaki şekildedir.

Silinmiş Verileri iCloud Drive’dan Geri Yükleme

Silinen evraklarınızı geri yüklemek için ilk olarak bilgisayarınızın başına geçin, bilgisayarınızı açın ve iCloud'un wep adresine giriş yapın. iCloud.com üzerinden işlem yapmak adına Apple kimliğiniz ile giriş yapmanız gerekiyor. Geri yüklemek istediğiniz verileri ya da dosyaları barındıran iCloud Drive ile ilişkilendirilmiş olan Apple kimliğinizi kullanmak zorundasınız. 

iCloud.com’da oturum açtıktan sonra ayarlar menüsüne geçiş yapın, ana ekranın altında yer alan gelişmiş bölümüne geçiş yapın ve ardından dosyaları geri yükle seçeneğini kullanarak verilerinizi kurtarmaya hazırlanın. Bu işlemlerin ardından dosya kurtarma penceresi açılacak, burada silinen dosyaların listesi ile karşı karşıya geleceksiniz. Silinen tüm dosyaları kurtarmak yerine bir kaçını geri yüklemek isterseniz, geri yüklemek istediğiniz verinin yanındaki onay kutusunu ve ardından geri yükle seçeneğini tıklayın. Burada tek veri değil birden fazla veriyi seçme imkanına sahipsiniz. 


iCloud yedekleme nası yapılır?iCloud yedekleme nası yapılır?
Apple iCloud Şifresi Nasıl Kurtarılır?Apple iCloud Şifresi Nasıl Kurtarılır?
Apple iCloud İçin Takma Ad Özelliği GeldiApple iCloud İçin Takma Ad Özelliği Geldi

PAYLAŞ