İngiltere merkezli start-up Robin AI, yapay zeka destekli yasal sözleşme inceleme çözümünü daha iyi yapılandırmak için bir Seri A finansman turunda 10,5 milyon dolar (198 milyon TL) elde etti.

robin

2019’da kurulan Robin AI, yasal sözleşmeler için taslaklar ve düzenlemeler önermek üzere 4,5 milyon yasal belgeyi tarayan bir makine öğrenimi modeli kullanıyor. CEO ve kurucu Richard Robinson’a göre şirket, son bağış toplamasından bu yana gelirini 20 kat artırdı ve şimdiden nakit akışı olumlu. Robin AI, 30 şirket avukatı ve yazılım mühendisi dahil 75 tam zamanlı çalışandan oluşan bir ekibe sahip ayrıca şirketin gelirinin yüzde 75’i ABD’den elde edilmekte olduğu belirtiliyor.

Robin AI rakipleri ise bir hayli fazla

Bu son finansman turu ile Robin AI teknoloji ekibini geliştirmesi sağlanacak. Özellikle müşterileri arasında UBS, PWC, eBay ve Pepsi gibi şirketlerinde bulunduğu rakip LawGeex’ten bazı müşterileri kazanmak için çalışacak.

Robin AI, teknolojisinin sözleşmeleri incelemek için gereken süreyi %80’e kadar azalttığını söylüyor, ancak insan avukatların bu tür AI çözümlerinin sağladığı çözümler için halen önemli bir çözüm olmaya devam ettiği dünyanın her yerinde aşikâr. Bu da tabii ki insan hatası riskini artırdığı gibi daha yüksek maliyetlerle sonuçlanabilir.

Ayrıca şirketin hukuk sektöründe Spellbook (GPT-3 kullanan) ve Termscout gibi birçok rakibi bulunmakta. Bu tür teknolojiler için sektörde Endişe veren durumlardan bazıları r AI çözümlerinin hızlıca benimsenmesi, önyargı, yanlış bilgilendirme ve veri sahipliği ile ilgili problemler dahil olmak üzere gibi endişeler bulunmakta.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir