Huawei ABD yasağı nedeniyle zor bir dönemden geçse de üretimlerini ve yeni modellerini geliştirmeyi sürdürüyor. Sızdırılan son raporda Huawei tarafından yeni bir katlanabilir model üzerinden çalışıldığı belirtildi. Üstelik yeni model için bazı tasarımlar da sızdırıldı.

huaswewewi

Akıllı telefon dünyasında ciddi bir güç kaybeden Huawei, yaptığı yeni yatırımlar ve planlamalar ile yeniden eski günlerine dönmenin planlarını yapıyor. Huawei için yapılan son sızıntılarda ise katlanabilir model için şirketin tasarım ve özelliklerdeki bazı detayları açığa çıkarıldı. Tasarımlara bakıldığında Huawei’nin yeni modelinde Motorola’nın RAZR ve Samsung’un Galaxy Z Flip serisi ile benzer bir kapak sisteminin kullanılacağı görülüyor. Ancak Huawei’nin menteşe sisteminde bir planı var. Yeni modellerde, piyasadaki mevcut cihazlardaki tüm handikapları ortadan kaldıracak bir menteşe sistemini kullanacağı öne sürüldü. Daha az parçanın kullanılacak olması ile birlikte menteşe sisteminde hem fiyatlar hem de verimlilik arttırılacak.

Huawei katlanabilir modeli ne zaman tanıtılacak?

Huawei’nin katlanabilir modeli için yapılan sızıntılarda tanıtım tarihi için net bir açıklama yapılmadı. Ancak 2022 yılının ocak ayı içerisinde modelin tanıtılması bekleniyor. Bu bakımdan aralık ayı içerisinde yeni modelle ilgili daha fazla detayın gelmesi mümkün görünüyor. Ancak yeni raporalar ve Huawei hakkındaki bilgiler, katlanabilir sektörde rekabetin 2022 yılında daha da artacağını gösteriyor. Samsung gibi şirketler pazarda şimdiden rekabete girerken Oppo ve Vivo gibi şirketler de katlanabilir akıllı telefonlar üzerinde çalıştıklarını net bir şekilde açıkladı. Bu nedenle 2022 yılında sektörü ciddi bir hareketlilik bekliyor.

2

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir