2021’de kullanıcıların beğenisine sunulan hemen hemen her yeni cep telefon 220 gramdan daha ağır, 8 mm’den daha kalın ve 6,8 inç ekran özelliğine sahiptir. Akıllı cep telefonların boyutları artarken, ergonomi ve kullanılabilirlik de azalıyor. Son derece büyük bir ekran sahip olmanın özellikle de video seyretmek konusunda önemli avantajları vardır. Ancak günümüzdeki yeni telefonlar, ortalama bir insan eli için küçük büyük gelebilir. Bu da kullanım açıdan konforu azaltabilir. 

Telefonu tutmakta zorluk çekiliyorsa ve temel işlevlere erişmek konusunda da zorluk yaşanıyorsa büyük ekranlı cihaz kullanmanın pek de faydası yoktur. Çin merkezli teknoloji şirketlerinden HUAWEI, ergonomik olmasına öncelik vermenin ardından ekran boyutundan çok fazla ödün vermeyen bir akıllı telefon tasarımı gerçekleştirdi. Sonuç olarak ise ortaya her iki dünyanın da en iyisini sunan bir telefon olan HUAWEI nova 9 çıktı.

HUAWEI nova 9 özellikleri belli oldu

14 2

6,57 inç ekran üzerine kurulmasına rağmen nova 9’un yatay uzunluğu yalnızca 73,7 mm, kalınlığı 7,77 mm ve yalnızca 175 gram ağırlığındadır. HUAWEI’nin benzersiz mühendislik çalışması sonucunda, güzel OLED ekran paneli, alüminyum kasaya kusursuz bir şekilde uyum sağlamak adına zarif bir şekilde kıvrılıyor. Elbette ki HUAWEI’nin Nova Serisi’ni takip edenler nova 9’un göz alıcı görüntüsü ile dikkat çekmeyi başarıyor. Nova Serisi’nin 2016’daki ilk çıkışından bu yana HUAWEI, endüstriyel tasarımlarının akıllı cep telefon alanında nadir denk gelinen bir donanım işçiliğini elde etmek adına yoğun bir şekilde çalıştığını gören bir “güzellik önce gelir” ilkesini izledi.

Şık görünümün yanı sıra Huawei Nova 9, benzersiz kamera performansı ile de güçlü bir kamera kullanımı sunuyor. HUAWEI nova 9’un dörtlü kamera sistemi, mükemmel bir 12,5 megapiksellik çekim üretmek adına piksel gruplama teknolojisini kullanan 50 megapiksellik bir “Ultra Vision” kameraya sahiptir. Bu güçlü kameraya eşlik eden 8 megapiksellik ultra geniş lens, geniş manzaraları veya büyük gruplar ile çekim yapmayı daha kolay hale getiriyor. Tüm bu kameralar son derece güçlü olsa da ana 50 megapiksel kamera, en üst düzey amiral gemisi düzeyinde bir kullanım sağlıyor. Söz konusu bu akıllı cep telefondaki en büyük görüntü sensörlerinden birine sahiptir. Bu sensör sadece ışık alımına yardımcı olmakla kalmıyor aynı zamanda daha sığ bir alan derinliğin sayesinde de doğal kremsi bokeh üretiyor. 

13 3

Selfi çekmeyi sevenler için ise nova 9 ile parlak ve canlı selfie’ler çekebilirler. Bunun için 32 megapiksellik ön kamera kullanıcılara güçlü bir kullanım sağlıyor. Çektiğiniz fotoğrafların ve videoların keyfini direk olarak nova 9’un ekranından çıkarmak isteyebilirsiniz. Çünkü son derece canlı fotoğraflara sahip olabilirsiniz. HUAWEI Online Mağaza’da nova 9, kılıfı da dahil olmak üzere 9.499 TL fiyatla kullanıcıların karşısına çıkıyor. İsteyen kullanıcılar ise 119 TL daha ödeyerek 1 yıl fazladan ek garanti satın alarak telefonlarını 3 yıl boyunca HUAWEI Servis güvencesi dahilinde kullanabilirler.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir