Ülkemizdeki en büyük teknoloji firmaları arasında yer alan Çin merkezli Huawei, uygulama geliştiriciler için yeni bir program hazırladığını belirtti. Konuyla ilgili olarak yapılan resmi açıklamaya göre Huawei, uygulama geliştiriciler için küresel bir eğitim ve danışmanlık niteliğinde bir program olan Huawei Developer Accelerator Programı’yla, yetenekleriyle ön plana çıkan yazılımcılar için yeni fırsatlar sunuyor. Yıl son una kadar başvuru yapılabilen program, uygulama geliştiricileri için güncel olan teknolojiler ve trendler eşliğinde, alanında uzman olarak değerlendirilen genç yeteneklere destek vermeyi düşünüyor.

Bilgisayar dünyasında 2021 yılında neler yaşandı?

 Türkiye’de oldukça aktif bir şekilde yer alan ve kendisi için de yazılımsal olarak bir ekosistem kuran bu başarılı isim, pek çok farklı eğitim programı ve projeyle, bilgi teknoloji alanında hizmet veren genç yeteneklerin desteklenmesi için çalışmalar hızla devam ediyor. Bu anlamda şirket, geçtiğimiz günler içerisinde dünya çapında bir proje olan Huawei Developer Accelerator Programı’nı kullanıma sundu. Söz konusu bu yeni proje, şirketin uygulama geliştirme ekosistemini daha da genişletmenin yanı sıra, geliştiriciler için farklı fırsatlar farklı fırsatlar sunulmasıyla destek veriliyor. Bu yılın son günlerine kadar toplam olarak 50 uygulama geliştiricisinin yer alacağı bu program kapsamında yazılımcılar, sektörün önde gelen gelen uzman kişilerinden alacakları danışmanlık anlamında güncel teknoloji trendlerini ilgiyle takip edecekleri bir bilgi ağında yer alacak. Program yer alanlar açıklamaya göre “Huawei İnovasyon Rehberi” de içinde yer aldığı üzere, sektörel bilgilerin bir arada sunulduğu pek çok Huawei kaynağına erişim imkanı sunulacak. 

26 4

Huawei Türkiye ile ilgili önemli çalışmalar yapılıyor

Programa Türkiye ile birlikte; Avusturya, Belçika, Çekya, Almanya, Danimarka, Estonya, İspanya, Finlandiya, Fransa, İngiltere, Yunanistan, Hırvatistan, Macaristan, İrlanda, İtalya, Litvanya, Lüksemburg, Letonya, Malta, Hollanda, Polonya, Portekiz, Romanya, İsveç, Slovenya, Slovakya, Ukrayna ve Amerika Birleşik Devletleri olmak üzere tam olarak 29 ülkeden katılım yapılacak. Uygulama geliştiricilerinin düşüncelerini hayata geçirebileceği bir platform sunan Huawei Developer Accelerator Programı’na, 31 Aralık tarihine kadar başvuru yapmak mümkün olacak. Konu ile ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bu kadar olup yakın zamanda daha detaylı bilgiler elde edilebilir. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir