Kendini küresel çip sıkıntısı ve tedarik zincirinde yaşanan sorunlar ile birlikte bilgisayar dünyasında 2021 yılında yaşanan önemli gelişmeleri sizler için derledik.

Microsoft, Windows 11’i yayınladı

2021 yılının en önemli gelişmelerinden bir tanesi Microsoft tarafından piyasaya sunulan Windows 11 işletim sistemi oldu. Bu işletim sistemi ile birlikte farklı tasarım ve özellikleri kullanıcılara sunmaya başlayan Microsoft, aynı zamanda tarayıcısıyla da daha iddialı bir şekilde pazarda yer almaya başladı.

Intel 12. nesil işlemcilerle geri döndü

İşlemci cephesinde ise Intel 12. nesil yongaları ile iddialı bir dönüş yapmasıyla dikkat çekti. AMD ile sektörde büyük bir rekabet içerisinde olan Intel, i9-12900K ile yeniden zirveye oturdu.

Steam Deck tanıtıldı

Taşınabilir Linux tabanlı bir oyun konsolu olarak tanıtımı yapılan Steam, başlangıçta bazı handikaplara sahip olsa da geleceğin yeni oyun teknolojilerine yönelik önemli bir gelişmenin yaşanacağını gösterdi.

MacBook yenilendi

M1 Pro ve M1 Max yonga setleri ile desteklenen MacBook Pro dizüstü bilgisayarlar, çok daha fazla performans ve özellik ile desteklenmeye başladı. Üstelik yeni MacBook Pro’lar bir HDMI bağlantı noktası, bir SD kart okuyucu ve hatta çok sevilen MagSafe’in de yeniden kullanılmasını sağladı.

Nvidia’nın ARM ile flörtü

İşlemcileriyle dikkat çeken ARM için satın alma girişiminde bulunan Nvidia’nın hamlesi tüm dünyada dikkat çekti. Ancak yapılması planlanan satışa FTC engeli geldi ve bu görüşmeler sadece flört ile kaldı. 

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir