Huawei, geliştiriciler konferansının bir parçası olarak 3D tarama teknolojisini tanıttı. Peki HarmonyOS 3 ile gelen özellik neler sunuyor? Akıllı telefonlarla 3D tarama ilk defa karşılaştığımız bir teknoloji değil. Ancak genel olarak bu teknolojiler için yazılıma ve hatta başarılı aktarım için donanım eklentilerine ihtiyacınız olabilir. Huawei Developers Conference (HDC) kapsamında ortaya çıkan 3D tarama teknolojisi, tüm bunlara olan ihtiyacı ortadan kaldıracak gibi görünüyor.

Huawei, 3D tarama teknolojisini tanıttı

Çinli teknoloji devi, ambargonun yol açtığı tüm olumsuzluklara rağmen akıllı telefon pazarına yatırım yapmaya devam ediyor. Ambargo nedeniyle Huawei, yeni piyasaya sürdüğü telefonlarında 4G işlemci kullanmak zorunda kalıyor. Ancak Google hizmetlerini kullanamayan şirket, HarmonyOS ile 150 milyon kullanıcı eşiğini geçti. HDC kapsamındaki bu önemli gelişmeyi duyuran şirket, bu konferansta yeni teknolojilerini kullanıcıların beğenisine sundu.

Huawei, konferansta 3D tarama teknolojisi için bir stant kurdu. Standın üzerinde HarmanyOS 3’lü bir Huawei telefon ve plaka üzerinde dönen bir çeşit donut bulunuyor. 3D tarama teknolojisini deneyen bir kullanıcı bu videoyu Weibo’ya yükledi. Aynı zamanda YouTube’a yüklenen video, HarmonyOS’un bu yeni özelliğinin nasıl çalıştığını gösteriyor. Akıllı telefonlarla 3D tarama ilk defa karşılaştığımız bir teknoloji değil. Ancak genel olarak bu teknolojiler için yazılıma ve hatta başarılı aktarım için donanım eklentilerine ihtiyacınız olabilir. Huawei Developers Conference (HDC) kapsamında ortaya çıkan 3D tarama teknolojisi, tüm bunlara olan ihtiyacı ortadan kaldıracak gibi görünüyor.

Huawei’nin 3D tarama özelliği, dönen nesneyi 360 derece fotogerçekçi olarak tarar. Bu taramadan sonra, sadece birkaç saniye içinde 3D model kayıpsız olarak ortaya çıkıyor. Bu modellemenin ne kadar iyi olduğuna dair teknik veriler henüz ortaya çıkmadı. Bildiğiniz gibi bu tür 3D tarama teknolojileri için önemli detaylardan biri de taramanın kalitesi. YouTube görsellerine bakılırsa HarmonyOS kullanan telefon, bu 3D tarama teknolojisi ile oldukça kaliteli bir modelleme yapıyor. Bugün, bu tür foto-gerçekçi taramalar, 3D modelciler için büyük önem taşıyor.

HarmonyOS 3 ve 200 milyon kullanıcı hedefi

Huawei de konferansta Harmony OS için önemli duyurular yaptı. En hızlı büyüyen mobil işletim sistemi haline gelen HarmonyOS, ilk haftasında bile 10 milyon kullanıcıya ulaştı. HarmonyOS 2’nin ardından önce 100 milyon sınırını aşan işletim sistemi, şimdi 150 milyon kullanıcıya ulaştı.

Huawei’den yeni esnek akıllı telefon: Huawei Mate X

Huawei, HarmonyOS 3 ile bu sayının yıl sonuna kadar 200 milyona ulaşacağı görüşünde. Huawei’nin bu işletim sistemini geriye dönük olarak çok büyük bir cihaza uyarlamasının HarmonOS’un hızlı büyümesinde büyük payı var. Bu işletim sistemi akıllı telefonlar, bilgisayarlar, tabletler, akıllı saatler gibi birçok farklı cihazda da bulunmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir