Huawei'den yeni esnek akıllı telefon: Huawei Mate X - Haberler - indir.com

Huawei'den yeni esnek akıllı telefon: Huawei Mate X

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 29 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-03 12:45:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Çin merkezli teknoloji şirketi Huawei, yeni esneme özelliğine sahip bir akıllı telefon modeli ile ilgili ayrıntılardan söz etti. Huawei Mate X, istendiği zaman daha büyük bir ekran ile dikkat çekecek gibi gözüküyor. 

Huawei Teknoloji yeni bir Mate X serisi akıllı cep telefon üzerinden çalışıyor. Konu ile ilgili olarak yeni bir patent, esneyebilen ve uzatılabilen yuvarlak bir ekrana sahip olası bir Mate X Rollable akıllı telefon ihtimalini ortaya çıkarıyor. Çin merkezli teknoloji devi bu yılın ilk aylarında WIPO'ya (Dünya Fikri Mülkiyet Ofisi) bir patent başvurusu yaptı. Patent, çekildiğinde paneli düzleştirmeye yardımcı olan manyetik bir mekanizma üzerine kurulu olan ekranlı bir ahizeyi tasvir ediyor. Farklı bir şekilde belirtmek gerekirse, bu manyetik sistem genişletilmiş ekranın çerçeveden çıktıktan sonra katlanmasını veya bükülmesinin önüne geçebiliyor. Özellikle de cihazın ekranı da akıllı cihazın etrafını sarabiliyor. 

Honor ve Huawei bağlılığı devam mı ediyor?Honor ve Huawei bağlılığı devam mı ediyor?

Huawei'den yeni esnek yapılı telefon

Resim ve videolar ile gösterilen söz konusu bu telefon, Çin merkezli şirketin yakın zaman içerisinde yayınlanan patentlerinden birinin şemalarına dayanıyor. Cihaz gerektiği zamanlarda boyutunu değiştirebiliyor ve bir aparat bunu yapmak için yardımcı oluyor. Normal durumlarda ise, akıllı cihazların çerçeveleri her bir tarafta da bulunuyor. Nadir olmakla beraber iki taraflı çerçevesiz telefonlar görmek de mümkündür. Ancak bu cihaz neredeyse çerçevesiz bir akıllı cep telefon olarak kullanıcıların karşısına çıkıyor. Fakat bir tarafta üç kameranın yer aldığı bir ekran arkada bükülüyor ve esneyerek uzama özelliğine sahiptir. 

 


Huawei Veri İhlalinden SuçlanıyorHuawei Veri İhlalinden Suçlanıyor
Huawei EMUI 12'nin yenilikleri duyurulduHuawei EMUI 12'nin yenilikleri duyuruldu
Honor, Huawei'den Ayrıldıktan Sonra Çin'de 3. Sıraya YükseldiHonor, Huawei'den Ayrıldıktan Sonra Çin'de 3. Sıraya Yükseldi

PAYLAŞ