Çinli teknoloji şirketi Huawei, yapay zeka robotu ChatGPT’nin kendi versiyonunu oluşturmayı planlıyor.

Günümüzde teknolojinin geldiği noktayla birlikte yapay zeka günlük yaşantımızın bir parçası haline geldi. Yenilikleriyle adını sık sık duyuran yapay zeka sohbet botu ChatGPT de son güncellemeleri ve yeni özellikleriyle kullanıcılarını kendine hayran bırakmaya devam ediyor. Huawei’de yeni yapay zeka sohbet botu ile ChatGPT’ ye rakip olmayı planlıyor.

Huawei tarafından yapılan bu yeni yapay zeka girişiminin isminin ise NetGPT olacağı söyleniyor. Huawei ilgili ticari markanın tescili için Çin Patent ve Ticari Marka Ofisi’ ne başvuruda bulundu.

huawei-netgpt

Huawei NetGPT ticari markasının “bilimsel araçlar” içeren patent sınıfı 9’a gönderme yaptığı biliniyor.

Huawei’nin patent başvurusu şu anda değerlendirmek üzere bekleyen başvurular listesinde yer alıyor. Şirket tarafından henüz bu ticari markanın ne amaçla kullanılacağına dair bir açıklama gelmedi.

Huawei kendi yapay zeka chat botu NetGPT’yi oluşturuyor

NetGPT ismi Huawei’nin OpenAI’nin ChatGPT sohbet botuna karşı kendi rakip botunu hazırladığını gösteriyor. NetGPT aynı zamanda Huawei’nin ChatGPT’yi ürünlerine entegre etmeyi düşünmediğini ve bunun yerine daha iyi yapay zeka teknolojileri geliştirmeye odaklanacağına dair olan açıklamalarını destekliyor.

Grafik Tasarım bölümünde öğrenci. İmza İnternet Teknolojileri'nde dijital çırak olarak eğitim alıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir