Huawei, HarmonyOS adıyla geliştirdiği işletim sistemini bilgisayarlara getirecek. İşte yeni sistemden ilk detaylar.

Ambargolar ve engeller sonrasında kendi işletim sistemini geliştiren Huawei, mobil cihazların ardından bilgisayarlarda da kendi işletim sistemini kullanmayı hedefliyor. Mobil cihazlarla birlikte akıllı ev aletlerinde de HarmonyOS kullanan şirket, bilgisayarları da bu ekosisteme dahil edecek. Konuyla ilgili gelen ilk bilgilerde Android işletim sistemine karşı en ciddi rakibin geldiği vurgulanırken bilgisayarda da HarmonyOS kullanılacak olması işletim sistemleri arasındaki bağlantılarda avantaj sağlanabilir.

HarmonyOS Bilgisayar Pazarında Neler Sunacak?

Geçtiğimiz aylarda Huawei tarafından bilgisayar işlemcisi olarak Kirin’in geliştirildiği ifade edilmişti. Bu işlemciler ile birlikte bilgisayarlara ağırlık verdiği net olarak görülen Huawei, üstelik bu işlemcilerde yapay zeka sistemlerini çalıştırabilecek detayları düşünmüş. Önümüzdeki dönemlerde bilgisayarlarında bu yeni işlemcilerini kullanacak olan Huawei, her bir detayda Huawei imzasını sunması hedefliyor. Android ve iOS işletim sistemlerine karşı piyasada alternatif sunacak olan Huawei, aynı zamanda Huawei ekosisteminde de daha kapsamlı bir hizmet sunacak.

Huawei'den Bilgisayarlara Yeni Sistem: HarmonyOS
Huawei’den Bilgisayarlara Yeni Sistem: HarmonyOS

HarmonyOS ile bilgisayar pazarında sunulacak yeniliklerin neler olacağı şu an için bilinmiyor. Ancak mobil sistemlerde elde edilen başarılar ve bugüne kadarki sunulan deneyim bilgisayarlarda da heyecan verici. ABD kısıtlamaları nedeniyle zorlu süreçten geçen Huawei, süreci bugüne kadar iyi götürmüş olarak değerlendiriliyor. Kendi işletim sistemleriyle benzer bir süreci yaşamak istemediği görülen Huawei’nin bilgisayarlar için geliştirdiği HarmonyOS hakkında önümüzdeki günlerde detaylı bilgilerin gelmesi bekleniyor.

Konuyla ilgili Weibo’da Huawei yöneticisi Chenglu’ya sorular sorulmuştu. 2024 yılında HarmonyOS’un bilgisayarlarda kullanılıp kullanılmayacağına net ifade veren yönetici “Evet” demişti. HarmonyOS’un bir bilgisayarda çalıştırıldığı anlar da sosyal medyada paylaşılmıştı. Videoda mevcut mobil işletim sistemiyle benzerliklerin olacağı da görüldü. İşte o video;

HarmonyOS işletim sistemi ilk kez denendi

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir