Akıllı saat kullanıcıları saatleri aracılığı ile arkadaşlarıyla iletişim halinde oluyorlar. Bu noktada popüler akıllı saat modelleriden olan Huawei Watch’da WhatsApp uygulamasının kullanılıp kullanılamayacağını merak ediyorlar. Facebook geliştiricileri ise Huawei Watch GT  yada Watch GT2’de bu kadar bir değer görmüyorlar. Öyle ki ancak yıllar önce Wear OS’e Instagram uygulaması çıkmıştı. Huawei Watch 2 – 2 Pro’ya gelmişti fakat daha sonra kötü kullanıcı deneyimi ve yüklemek için gereken büyük depolama alanı sebebiyle uygulama kaldırıldı. WatchOS’li ve Tizen – Wear OS’li akıllı saatlere gelen tek sosyal medya uygulaması da Instagram’dı.

Huawei Watch GT ve GT2’de WhatsApp kullanmak

2 1 3

WhatsApp yine Instagram gibi akıllı saatlerde çok fazla depolama alanı kullanıyor. Ancak şimdi Huawei Watch GT ve GT2 modeli gerekli olan minumum depolama alanına sahip oldukları için her iki saat de Huawei’in LiteOS yazılımına sahip durumdalar. Bu saat modellerinde teknik olarak WhatsApp yer almıyor. Huawei saatlerinde WhatsApp’ı kullanmanın bir yolu hala bulunuyor. İstediğiniz her özellik yer almasa da, bununla beraber akradaşlarınızla veya aileniz ile direkt bir şekilde iletişime geçebilirsiniz. Gelin şimdi Huawei Watch GT ve GT2 akıllı saatlerinde WhatsApp nasıl kullanılır buna bakalım.

  • Eşleşmiş olan akıllı telefonunuzdan Huawei’nin sağlık uygulamasını indirin.
  • Sağlık uygulamasını açarak Cihazlar’a gidin.
  • Cihazınızı arayın.
  • Daha sonra Bildirimler’e girin.
  • Bildirimlerde indirilen tüm uygulamaları göreceksiniz.
  • WhatsApp için ise aşağılara kaydırara görebilirsiniz.
  • Şimdi tüm mesajları almak için WhatsApp’ın önünde yer alan düğmeyi etkinleştirin.

Artık her yeni WhatsApp mesajı geldiğinde artık Huawei akıllı saatte bir bildirim yer alacak. Mesajıı görüntülemek için ise yukarı yada aşağı kaydırabilirsiniz. Mesajı silmek için sağa kaydırın Tümünü Sil seçeneğini belireyerek tüm mesajları da silebilirsiniz. Sınırlı depolama alanına sahip olduğu için aynı anda en fazla 10 mesaj görebilirsiniz. Fazla mesaj aldığınızda ise son 10 mesaj kayıt olacaktır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir