Trivago ve Huawei tarafından yapılan ortak basın açıklamasında, 2 şirket arasında başlayan stratejik ortaklık duyuruldu.

Konaklama konusunda dünya genelinde hizmet vererek en iyi lokasyonların bulunmasını sağlayan Trivago, Huawei ile yaptığı anlaşma ile birlikte AppGallery’de yer almaya başladı. 190’ı aşkın ülkede, 5 milyon konaklama seçeneğine sahip olan Trivago, Huawei’nin konaklama ve otel rezervasyonlarındaki çözümü olarak Huawei kullanıcılarına sunulacak. AppGallery için sağlanan destek sayesinde Huawei, uygulama mağazasını da zenginleştirmeyi sağladı.

Huawei ve Trivago stratejik ortaklığı neler sunacak?

Huawei ve Trivago tarafından yapılan ortak açıklamaya göre Trivago, önümüzdeki günlerde Huawei’nin otel arama ve konaklama listeleri için farklı çözümler geliştirecek. Huawei’nin Petal Search ve Petal Haritalar odaklı olarak yapılacak yeniliklerde, başlangıç ise 29 Ekim olacak. 29 Ekim itibariyle devreye alınacak stratejik ortaklık sayesinde tüm Huawei kullanıcıları Trivago altyapısı üzerinden cep telefonlarından ve diğer cihazlardan Trivago’nun geniş veri tabanını ve hizmetlerini kullanacak.

Trivago CEO’su “Heyecan duyuyoruz”

Anlaşmanın duyurulması sonrasında konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Trivago CEO’su Axel Hefer anlaşmadan dolayı heyecan duyduklarını belirterek, “HUAWEI, mobil cihazlar ve teknoloji çözümlerinde dünya lideri ve Petal Ekosistemlerinin bir parçası olarak konaklama çözümlerinin geliştirilmesi konusunda onlarla ortak olmaktan heyecan duyuyoruz. Petal Search, Petal Maps ve AppGallery’nin işlevselliğini ve benimsenmesini ortaklaşa yönlendirmek, ileriye dönük seyahat çözümlerinin geliştirilmesine katkıda bulunmamızı sağlayacak” dedi.

“Pazarda öne çıkacak teknoloji ve çözümler geliştireceğiz”

Anlaşmanın Huawei cephesindeki değerlendirmesi ise şirket Tüketici Elektroniği Grubu WEU Başkanı William Tan’dan geldi. Tan konuyla ilgili olarak “Dünyanın önde gelen konaklama arama ve fiyat karşılaştırma sağlayıcısı Trivago ile ortak olmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu ortaklığın, pazarda öne çıkacak teknoloji ve çözümleri ortaklaşa geliştirmemize olanak sağlayacağına inanıyoruz” dedi.

Huawei’nin uygulama mağazası zenginleşmeye devam ediyor

2021 yılının Eylül ayı itibariyle yapılan güncellemelere göre Huawei’nin uygulama mağazası AppGallery, 170 farklı ülkede faaliyet göstermeye başladı. 580 milyonu aşan kullanıcı sayısı ile dikkat çeken platformda, uygulama dağıtımında ise 2021’de 2020 yılına göre yüzde 120’yi aşkın bir artış elde edilmiş durumda.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir