Zaman zaman kullanıcılar akıllı cihazlarının farklı kişilerin eline geçmesi halinde uygulamalarının görünmemesini tercih edebilirler. Huawei ve Honor markalı akıllı cihaz kullanıcıları telefonlarında yer alan uygulamaları gizlemek için sadece bir kaç adımı takip etmeleri yeterli olacaktır. Sebebin ne olduğu önemli olmaksızın akıllı cihaz kullanıcıları telefonlarında kurulu olan bazı uygulamaları meraklı gözlerden uzak tutmak adına gizleme işlemine ihtiyaç duyabilirler. Bunu yapmak için ek bir uygulamaya ihtiyacınız yoktur. Bunu yapmak için akıllı cihazınızın mevcut özelliklerinden faydalanabilirsiniz. Kişisel bilgilerinizin yer aldığı özel uygulamalar, anlık mesajlaşma uygulamalarınız ya da bankacılık araçlarınızı saklamak adına uygulamalarınızı gizleme ihtiyacı hissedebilirsiniz. Üstelik bunu yapmak sandığınızdan çok daha kolay bir işlemdir. 

Android işletim sistemi bulunan akıllı cihazlarda uygulama gizleme özelliği varsayılan olarak bulunmuyor. Bu sebeple Google Pixel, serisi akıllı telefonlar ve Android One programında yer alan farklı marka ya da model akıllı cihazlarda uygulama gizleme özelliğini maalesef göremiyoruz. Ancak OnePlus, Samsung, Huawei, Honor ve Xiaomi gibi firmaların özel launcher’larında uygulama gizlemeyi sağlayan seçenekler mevcuttur. Bu sayede Google Play üzerinden telefonunuzda bulunan uygulamaları gizlemek amacıyla üçüncü parti bir uygulama indirerek akıllı cihazınızı doldurmanıza gerek yoktur. Akıllı cihazınız ile herhangi bir işlem yapmak adına genellikle ek bir uygulamaya ihtiyaç duyuyoruz. Fakat son teknoloji doğrultusunda üretilen birçok akıllı cihaz genellikle kullanıcıların isteklerini karşılayacak düzeyde özelliklere sahip oluyor. Fakat olmadığında ise çeşitli uygulamalar indiriyoruz. Bu sebeple de genellikle akıllı cihazların hafızasında sorun yaşıyoruz. Cep telefonunuzun özelliklerini doğru bir şekilde öğrenerek tam donanımlı bir akıllı cihaz elde edebiliriz. Akıllı cihazınızı fonksiyonel hale getirmek için sizde telefonlarda yer alan uygulamaları gizleme özelliğinden faydalanın. Başka kişilerin görmesini istemediğiniz uygulamalara sahipseniz gizleme yöntemini deneyin. 

Huawei ve Honor Akıllı Telefonlarda Uygulama Gizleme
huawei ve honor telefonlarda uygulama nasil gizlenir 1 1

Huawei ve Honor markalı akıllı cihazınızda yer alan uygulamaları gizlemek için aşağıda yer alan adımları takip edebilirsiniz. 

  • Huawei ve Honor markalı cihazınızda ana ekranda yer alın.
  • Ana ekranda pinch out jesti (fotoğraflarda uzaklaştırma yapmak için iki parmakla uyguladığımız hareket) yapın.
  • Burada yer alan Add seçeneğine dokunun.
  • Bu seçenek sayesinde gizlemek istediğiniz uygulama ya da uygulamalar arasından seçim yapın. 

Bu işlemler doğrultusunda gizlediğiniz uygulamalara erişmek için ana ekranda pinch out jesti yapabilir ve açmak istediğiniz uygulamanın simgesine dokunabilirsiniz.

Yukarıda yer verdiğimiz adımları takip ederek gizlediğiniz bir uygulamaları tekrar görünür hale getirmek isterseniz de aşağıda yer alan adımlara göz atın.

  • Ana ekranda pinch out jesti yapın.
  • Add seçeneğine dokunun.
  • Görünür hale getirmek istediğiniz uygulamanın seçili olma durumuna son verin.
  • OK butonunu kullanın. İlgili aracın simgesi uygulamalar ekranında eskisi gibi görünür olacaktır.

Tüm bu işlemler ile dilediğiniz uygulamaları hem gizli hale getirebilir hem de istediğinizde gizlilik halinden çıkarabilirsiniz. Yapacağınız işlemler son derece basit olup sizi yormayacak seçeneklerdir. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir