Huawei, Google ile yaşanan sorunlar ve ABD ambargosu nedeniyle Google servislerini kullanıcılarına sunamıyor. Ancak Huawei cep telefonlarına Google servisleri yüklemenin yeni bir yolu var.

Piyasaya yeni sürülen Huawei telefonlarında kullanıcıların Youtube, Gmail gibi Google servislerinin kullanılmasına izin verilmiyor. Önceki yıllarda telefonlarda yerleşik bir şekilde kullanılan uygulamalar, Huawei ve Google arasında yaşanan sorunlar nedeniyle artık ön yüklü bir şekilde gelmediği gibi Huawei’nin kendi uygulama mağazasında da yer almıyor. Ancak bu sorunu çözebilmek için bir uygulama yardımı almak yeterli.

Huawei telefonlara Google uygulamaları nasıl yüklenir?

Huawei telefonlara Google uygulamalarını yüklemek isteyenlerin öncelikle uygulama mağazasına giriş yaparak Gspace uygulamasını kurması gerekiyor. Uygulama kurulduktan sonra ise uygulamaya Google hesap ayarları ile giriş yapılması gerekiyor.

Bu aşamaların tamamlanması ile birlikte istenilen her uygulama, uygulama içerisinde kurulabiliyor. Telefonlardan bağımsız bir şekilde kendi içerisinde özel bir alan oluşturarak kullanıcıların farklı uygulamalar yüklemesine imkan tanıyan uygulama yardımı ile istenilen tüm uygulamalar yüklenebiliyor.

Kullanımı ücretsiz olan uygulamada reklam gösterimi var. Eğer uygulamayı ücretli bir şekilde satın alırsanız reklamları kaldırabilirsiniz. Güvenilir bir uygulama olması nedeniyle herhangi bir güvenlik sorunu olmayan Gspace üstelik telefon için herhangi bir ayar gerektirmiyor. Benzer işlemlerde çoğu zaman root gibi güvenlik riski bulunan işlemlerin yapılması gerekirken Huawei’de yer alan yeni uygulama ile bu tür sorunlar yaşanmıyor.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

One reply on “Huawei telefonlara Google servisleri nasıl yüklenir?”

  • cngzorme
    11 Mart 2022 at 17:23

    Merhaba, uygulama kapalıyken içindekiler neden çalışmıyor.