Çinli teknoloji devi Huawei, kendine bir yer edinmeyi başaran Petal Haritalar uygulamasını App Store’da kullanıma sundu.

Huawei’nin kendi ekosistemi içinde geliştirdiği navigasyon hizmeti Petal Maps, App Store üzerinden tüm Apple kullanıcılarına ücretsiz olarak sunuldu. iOS 13.0 ve üzeri ile uyumlu olan bu uygulama, Türkçe, İngilizce ve Almanca olmak üzere yaklaşık 40 dili desteklemektedir.

Huawei Petal Haritalar neler sunuyor?

Bildiğiniz gibi Huawei, ABD yaptırımlarının gölgesinde kendi ekosistemini geliştirmeye devam ediyor. Çinli teknoloji şirketi, 2020 Mate 40 Pro ile Petal Maps uygulamasının küresel lansmanını duyurdu.

peta1

Huawei’nin geliştirdiği Quick App APK olarak indirilebilir durumda

Bugüne kadar 140’tan fazla bölgede kullanılan bu uygulama, kullanıcıya normal navigasyon hizmetinin yanı sıra toplu taşıma hakkında da güncel ve anlık bilgi sağlıyor. Petal Maps, dosya değiştirmek gerektiğinde kullanıcıyı uyaran “Ayrıntılı Şerit Rehberliği” özelliğiyle de dikkat çekiyor.

Uygulamanın en şaşırtıcı detaylarından biri temassız kontrol fonksiyonuna (hava hareketi) sahip olması. Ekrana dokunmanıza gerek kalmadan el hareketlerinizle uygulamayı kontrol etmenizi sağlayan bu özelliğin şu an için sadece EMUI 11 ve üzeri arayüzlere sahip Huawei Mate 30, Mate 40 ve P40 akıllı telefonlarda mevcut olduğunu söyleyelim.

Harita Haritası uzun süredir Google Play Store’da yayınlanıyor ve kullanıcılarından güzel yorumlar alıyor. Son olarak App Store’da yayınlanan uygulamalar, navigasyon bölümünde iPhone ve iPad kullanıcıları için yeni seçenekler sunuyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir