23 Mart tarihinde tanıtımı beklenen Huawei P60 telefonunun özellikleri belli oldu. Birçok kişi özelliklerin detaylarını merak ediyor.

Huawei markası bu yıl Mate ve P olmak üzere iki seri olarak amiral gemisi telefonlarını pazara sunacak. Huawei P60 serisinin, 23 Mart tarihinde tanıtılması beklenenler arasında. Firma, bu seride Huawei P60, Huawei 60 Pro ve Huawei P60E olmak üzere üç modelde olan telefonunu tanıtacak. Cihazların tanıtılmasına az süre kala Huawei P60 Pro modelinin özellikleri belli oldu.

huawei1

Huawei P60 Pro Telefonunun Teknik Özellikleri

Huawei markasının geliştirdiği bu telefon belli yeni özellikler bulunduruyor. Gücünü 4 nm üretim sürecinden geçen Snapdragon 8+ Gen 1 işlemcisinden alacak. İşlemci; bir adet 3.2 GHz hızında Cortex-X2, üç adet 2.8 GHz hızında Cortex-A710 ve 4 adet de 2.0 GHz hızında Cortex-A510 çekirdeklerinden alacak. Akıllı telefon; 6.6 inç büyüklüğüne sahip, 120 Hz hızında, 3200 x 1440 çözünürlükte OLED ekrana sahip olacak. P60 Pro modelinin arka panelinde 50 Megapiksel ultra geniş açıya sahip lens yer alacak. Bu lensin içinde  64 Megapiksel telefoto bulunacak. Selfie yapmaya uygun olan ön kamera için şu an için detaylar belli görünmüyor.

Huawei P60 Pro batarya anlamında da birçok kullanıcıa hitap edecek şekilde olacağı düşünülüyor. Bataryası 5000 mAh olan telefon. 50W kablosuz ve 100W hızlı şarj ile güç sağlayacak. Teknik özelliklerinden bazıları bu şekilde olan telefonun şu an için fiyat etiketi ile ilgili ön bilgi bulunmuyor. Telefon, tasarım olarak da arka panelde sağ tarafa konumlandırılmış dikdörtgen bir adayla gelecek. Bu ada içinde kamera ve lens gibi detaylandırmalar da yer alacak.

Aynı seri içinde yer alacak olan Huawei P60 ve Huawei P60E modelleri de Pro gibi Snapdragon 8+ Gen1 işlemcisinden güç alacak. Cihazlar, daha çok güç dışındaki detay özelliklerle birbirinden ayrılacak. Bu modeller için şu anda herhangi bir sızıntı durumu bulunmuyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir