Uzun bir süre lanse edilen Huawei P50 ile benzer bir tasarıma sahip olan Huawei P50E akıllı cep telefonunun tanıtımı yapıldı. Tasarımsal olarak tanıdık fakat modern olan Huawei P50E, ilk aşamada Çin pazarında ve toplam olarak da dört farklı renk seçeneği ile kullanıcıların beğenisine sunuldu. 

Snapdragon 778G 4G işlemciden güç alan cihaz, Android değil HarmonyOS 2 işletim sistemi üzerine kuruludur. Suya karşı dayanıklı olma özelliğine sahip olan P50E, 66W hızlı şarj destekli 4.100 mAh pile sahip ve 8 GB RAM + 128 GB / 256 GB dahili depolama özelliğine sahiptir. 6,5 inç FHD+ 90 Hz OLED ekran üzerine kurulan P50E, önünde 12 megapiksel selfie kamerasına sahiptir. Cihazın arka kısmında ise 50 megapiksel ana + 12 megapiksel ultra geniş açı + 12 megapiksel 5x telefoto kameraları bir arada kullanılmıştır. 

6 7

Türkiye’de de satılma ihtimali olan bu modelin yurt dışı başlangıç fiyatı 600 dolar seviyesindedir. Bu esnada ise amiral gemisi Huawei P50 Pro ve Huawei’nin ilk dikey katlanabilir telefon modeli olan P50 Pocket da çok yakın zamanda Türkiye’de satışa sunulacak. Şu an için Türkiye sınırlarında satışta olan telefonların resmi Türkiye macerası 17 Mart tarihli özel etkinlik ile gerçekleşecek. Söz konusu telefonların Türkiye fiyatları da büyük ihtimalle bu etkinlik ile beraber aktarılacak. Türkiye’ye yalnızca ilk katlanabilir telefon modelini satan Huawei, P50 Pocket ile Galaxy Z Flip3 karşısına güçlü bir takip çıkaracak. 

Windows 11’de reklamlar başlıyor

Huawei P50 Pro ve P50 Pocket, Huawei’ye yönelik ABD ambargosu bitmediği için bir kez daha firmanın kendi ekosistemi içerisinde kalan cihaz olacak. Yurt dışında P50 Pro modeli için 1.199 euro, P50 Pocket içinse 1.299 euro fiyat verilmesi bekleniyor. Bu anlamda ise her iki telefon modeli de Türkiye’de tam 23 bin TL fiyat etiketine sahip olacak gibi gözüküyor. Bu sebeple telefonlar Türkiye’de çok kısıtlı bir kişi tarafından ilgi görebilir. Cihazlar hakkında şu an için elde edilen bilgiler yalnızca bu kadar olup gelecek günler içerisinde daha detaylı bilgilerin elde edilmesi bekleniyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir