Windows 11 için Windows Insider üzerinde test edilen yeni özellik, kısa süre içerisinde tüm Windows kullanıcılarının tepkisini çekti. Güncelleme Windows gezgininde yerleşik reklamlar geleceğini gösteriyor.

Windows 11 işletim sistemi üzerinde çalışmalarına devam eden Microsoft, Windows Insider üzerinde başlattığı yeni testi ile tüm Microsoft Windows kullanıcılarının tepkisini çekti. Windows güncellemesine alan binlerce kullanıcı, Windows gezgini üzerinde reklam görüntülemeye başladı. Bu durum kısa süre içerisinde fark edilirken tartışmalı bir özellik olarak sosyal ağlarda ve teknoloji platformlarında yer buldu.

Ücretli sistemde reklamlar başladı

Kullanıcıların lisans ücretleri ödeyerek satın aldığı bir işletim sisteminde Microsoft’un reklam göstermesi, kullanıcılar tarafından kabul edilemez olarak değerlendirildi. Dosya gezgininin orta yerinde yer almaya başlayan reklamlar, gelecekte çok daha fazla bir reklam etkinliğinin olacağının sinyallerini veriyor. Bu nedenle de Microsoft’un başlangıçta göze çarpmayacak bir şekilde başlattığı reklam çalışmaları ile ilerleyen yıllarda işletim sisteminin farklı yerlerinde reklamlara yer vermesi mümkün görünüyor.

Sosyal medya ağları üzerinde paylaşılmaya başlanan ekran görüntüleri ile kullanıcıların mevcut reklam sistemi nedeniyle çıldırabileceği vurgulandı. Test aşamasında kendi ürün reklamlarını yapan Microsoft paylaşılan ekran görüntüsünde “Belgeler, e-posta ve internette Microsoft Editor’ün gelişmiş yazım önerileriyle güvenle yaz” notunu düşerek kendi Microsoft editör özelliklerini öne çıkardı.

Reklamların başlangıç aşamasında Microsoft ile başlaması test süreci göz önüne alındığında makul görülebilir. Ancak ilerleyen dönemlerde bu reklamlara farklı şirketlerin dahil olması ve Microsoft’un kendi işletim sistemi üzerinden yeni bir reklam yaratması, pek çok tartışmayı da beraberinde getirecek.

Windows Insider’da test edilen tüm özelliklerin işletim sistemlerine gelmediği düşünüldüğünde tartışmalara neden olan bu reklam çalışmaları ile ilgili Microsoft önümüzdeki günlerde geri adım atabilir. 

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir