Huawei Mate X2 için deri versiyonlu yeni bir modelin geliştirildiği ve önümüzdeki ay piyasaya sunulacağı belirtildi.

Huawei son dönemlerde akıllı telefon sektörüne ağırlık verirken, yeni modellerini arka arkaya tanıtmaya başladı. Şirket eski günlerine dönmenin planlarını yaptığı gibi yeni modellerinde yer verdiği üstün özellikler, kullanıcıları yeniden geri kazanabilmek adına oldukça cazip görünüyor. Şirket kaynaklarından gelen son bilgilerde ise Huawei Mate X2 için özel bir deri versiyon ile yeni P50 Pro modelin önümüzdeki ay itibariyle piyasaya çıkış yapacağı belirtildi. Bu bakımdan yeni bir modele ek olarak Mate X2 modelinin deri versiyonunu sunacak olan şirket, böylece iki farklı seçeneğin de akıllı telefon satın alırken değerlendirilmesini sağlayacak.

Mate X2 2021’in ikinci yarısında tanıtılmıştı

Huawei Mate X2 olarak adlandırılan model, 2021 yılının ilk yarısında tanıtılmıştı. Katlanır ekranı ile dikkat çeken yeni model tanıtım sonrasında gündem yarattığı gibi Huawei’nin katlanabilir ekran teknolojisinde de yeni bir dönem başlatmıştı. Kirin 9000 yonga, yerleşik 4500mAh pil ve 55W süper hızlı şarjı destekleyen yeni model için geçtiğimiz günlerde yeni bir versiyon TENAA ve Weibo’da yer aldı.

Yeni versiyonda, ilk açıklama ve sızıntılara göre donanımsal herhangi bir fark olmayacak ve aynı donanımlar yeni modelde kullanılacak. Ancak farklı olarak telefon kaplamasında düz deri malzeme kullanılacak. Premium bir görünüm ile piyasaya sunulması beklenen yeni modeller, böylece daha fazla kişinin dikkatini çekebilir.

Yeni Huawei P50 geliyor

Aralık ayı itibariyle tanıtımı yapılacak bir diğer model ise Huawei P50 Pro modeli. 6,6 inç (2700 x 1224 Piksel) FHD+ kavisli OLED ekran, 120Hz yenileme hızı, 300Hz dokunmatik örnekleme hızı, P3 renk gamı, 1,07 milyara kadar renk vb. özellikler ile desteklenecek ekran, ekranda yüksek kalite bekleyenlere hitap ediyor. Ekran dışında işlemci olarak Snapdragon 888 4G yongası kullanılacak. 8 GB / 12 GB RAM ve 128 GB /256 GB / 512 GB depolama alanı seçenekleri ile desteklenecek olan modelde kameralarda da yüksek kaliteli lensler tercih edilmiş.

Telefonun arka kamerasında f/1.8 diyafram ve OIS 50MP True-Chroma kamera, f/1.6 diyafram ile 40MP True-Chrome Mono Kamera, f/2.2 diyafram ile 13MP ultra geniş kamera ve 64MP telefoto kamera yer alacak. 90 mm odak uzaklığı (3,9x büyütme) ve 2700 mm’ye kadar dijital yakınlaştırma da arka kameralarda desteklenecek. Ön kamerada ise 13MP çözünürlüğe ve f/2.4 diyaframa sahip bir lens kullanılacak.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir