Çin merkezli akıllı cihaz üreticilerinden Huawei, son günler içerisinde ABD Başkanı Donald Trump’un yeniden hedefinde yer alan markalardan biri oldu. Buna karşılık ise telekomünikasyon teknolojilerinde de dünyada adından söz ettiren Çinli şirket, P50 serisi için adeta var gücüyle çalışmalara devam ediyor. Özellikle de P50 Pro kamerası, zoom özellikleri ile sık sık adından söz ettirecek gibi gözüküyor.

Huawei P50 Pro “Binoküler Yakınlaştırma” özelliği vardır

22 1611037519

Çin merkezli sosyal medya platformlarından Weibo’da sızdırılan özelliklere bakıldığında Huawei, özellikle de dijital zoom noktasında sınırları zorlamanın peşindedir. İlk olarak ise P30 Pro ile akıllı cep telefonlarda dijital yakınlaştırma özelliğinin kapılarını aralayan bu şirket, şimdi ise “Binoküler Yakınlaştırma” ile 200x gibi bir seviyeye çıkacaktır. 

Konuyla ilgili olarak sızdırılan bu P50 Pro kamera özelliği henüz resmi olarak onaylanmış olmasa da, sızıntılardan elde edildiği üzere bu 200x seviyesinde dijital zoom yanında 20x gibi bir optik zoom özelliği de kullanıcıları bekliyor. Her ne kadar hibrid yakınlaştırma için herhangi bir bilgi olmasa da 50x hibrid özelliğinin de cihazda yer alması mümkündür. Bu yakınlaştırma özellikleri P50 Pro dışında P50 modelinde de karşımıza çıkabilir.

23 1611037531

Twitter’da Weibo sızıntıları hakkında yorum yapan Teme adlı bir kullanıcı ise P50 Pro dışında P50 Pro Plus modellerinin de gelebileceği iddiaları üzerinde durdu. Fakat şu ana kadar bu konu ile ilgili henüz güvenilir bir kaynak bulunmadı. Son zamanlarda Google hizmetlerini kaybetmesi ile ciddi satış kaybı yaşayan marka, buna karşılık olarak kısa süre içerisinde de toparlanmayı başardı. İlk olarak AppGallery ile Google Play’in yerini doldurmaya yönelik bir harekette bulundu. Son olarak Harmony OS 2.0 ile kullanıcıların karşısına çıkan üretici marka, belki de ilerde Android işletim sistemine alternatif olabilecek yeni bir işletim sisteminin tanıtımını gerçekleştirdi. 

Bunun yanı sıra P50 serisinin hem Android 11 tabanlı EMUI 11 hem de Harmony OS 2.0 ile kullanıcıların karşısına çıkması bekleniyor. Fakat Harmony OS kullanan modellerin sadece Çin’de satılma ihtimali var. Söz konusu cihaz hakkında elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlı olup gelecek günlerde daha fazla bilgi elde edilmesi bekleniyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir