Huawei geçtiğimiz aylarda Huawei Nova 10 ve Nova 10 Pro olarak yeni Nova serisi akıllı telefonlarını piyasaya sürmüştü. Yapılan yeni açıklamada ise telefonların küresel pazarlarda yer alacağı belirtildi.

ABD ile yaşanan sorunların ardından sektörde zorlu bir süreçten geçen Huawei, yeni modelleri ile birlikte yaşanan bu olumsuzluğu ortadan kaldırmayı ve mobil sektörde yerden eski gücüne ulaşmayı hedefliyor. Daha fazla model ile sektörde yer almaya başlayan ve kendi işletim sistemini kullanan Huawei, Avrupa pazarı için yeni bir hazırlık sürecinde. Şirket tarafından yapılan son açıklamada geçtiğimiz aylarda tanıtımı yapılan Huawei Nova 10 ve Nova 10 Pro modellerinin Avrupa’da satışa çıkacağı belirtildi.

Huawei Nova 9 SE 108 MP kameraya sahip

Huawei Nova 10 serisi Avrupa’ya geliyor

Avrupa’da satışa çıkacak cihazların satış performansları şirketin sektördeki geleceğine yönelik önemli ipuçlarını bizlere sunabilir. Telefonların özelliklerini yeniden hatırlamak gerekirse Nova 10 6.7 inç Full HD+ OLED ekranı, Pro model ise 2652 × 1200 piksel çözünürlüğe sahip 6.78 inç Full HD+ OLED ekranıyla dikkat çekmişti. Her iki telefon da 120Hz yenileme hızını destekliyor ve cihazlardaki en boy oranı 20:9.

Qualcomm Snapdragon 778 4G’den gücünü alan modellerde RAM ve depolama alanı kapasitesi ise sırasıyla 8 GB ve 256 GB. HarmonyOS 2.0 çalıştıran cihazlarda batarya kapasitesinde farklılıklar bulunuyor. Nova 10, 66W hızlı şarjlı 4.000mAh pil ile kutudan çıkarken Pro model, 100W hızlı şarjlı 4.500mAh pili kullanıyor.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir