Bu ayın başlarında Huawei’nin Mate X3 adında yeni katlanabilir telefon üzerinde çalıştığı bildirilmişti. Bu haberlerin gündemde yer alması ile birlikte dünya genelinde yeni model için ilgi arttı. Weibo’da dün itibariyle yer alan yeni paylaşımlarda ise Huawei Mate X3 için temel özellikler açıklandı. Çin’de TEANAA onayı alan cihazın kısa süre içerisinde piyasaya sunulması bekleniyor.

Huawei Mate X3 özellikleri neler?

Huawei Mate X3

Dijital Chat Station tarafından paylaşılan yeni rapora göre Huawei Mate X3, içer doğru katlanabilir bir tasarıma sahip olacak. Özel tasarımına ek olarak yüksek ekran yenileme hızına sahip olacak model, Kirin 9000 yonga setinden güç alacak. 4500 mAh kapasiteli bir bataryaya sahip olan Huawei Mate X3, şirketin geliştirdiği özel işletim sistemi HarmonyOS 2.0.1 sürümüyle desteklenecek. Telefonun ne zaman tanıtılacağı büyük merak uyandırsa da paylaşımda çıkış tarihine dair bir detaya yer verilmedi.

4G destekli olması beklenen telefon için uzun zamandan beri tasarımın farklı olacağına yönelik bilgiler gündeme geliyordu. İddialara göre telefonun kapak kısmında katlanabilir modellerde yer almayan yepyeni bir kaydırma sistemi kullanılacak. Ancak bu konuda dair bugüne kadar destekleyici bir bilgi ya da rapor gündeme gelmedi.

Huawei Mate X3 ne zaman tanıtılacak?

Huawei, serinin Mate X2 adını alan modelini 2021 yılının Haziran ayında tanıtmıştı. 4G’li bir model olarak tanıtılan model 6.45 inç ekran, 90 Hz ekran yenileme hızı, 8 İnç OLED 90 Hz ekran yenileme hızın sahip ikincil ekran, Kirin 9000 işlemci, 50 MP dörtlü kamera, 16 MP ön kamera ve 4500 mAh bataryaya sahiptir. Pil aynı zamanda 55W hızlı şarjı destekliyordu. Bu nedenle Huawei Mate X3 modelinin önceki seriden daha yüksek özelliklere sahip olması bekleniyor.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir